28 juni 1999

Paard als gevonden voorwerp
SCHIEDAM -- Zaterdagochtend kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen dat er een paard in een speeltuin in de Overschiesedwarsstraat stond.
Toen politiemensen ter plekke kwamen troffen ze het paard aan. Het dier zat met een touw, dat vanaf zijn 'hoofd' tussen zijn 'benen' door naar een hek liep vast, waardoor het dier geen kant op kon. De politiemensen hebben het dier vervolgens losgemaakt en zijn lopend naar het bureau gegaan, waar ze het dier op de binnenplaats hebben gezet. De Bereden Brigade heeft het dier in de loop van de ochtend opgehaald. De politie heeft inmiddels contact gehad met de eigenaar van het paard, die het dier zou ophalen.

Gewond na aanrijding
SCHIEDAM -- Vrijdagmiddag omstreeks drie uur raakte een 30-jarige man uit Bergschenhoek gewond bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto op de kruising van de Vlaardingweg en de Industrieweg (Spaanse Polder).
De man reed in zijn auto over de Vlaardingweg in de richting van de Matlingeweg. Op de kruising van de Vlaardingweg en de Industrieweg kreeg hij geen voorrang van een 20-jarige Schiedamse vrachtwagenchauffeur, waarna een aanrijding ontstond. Door de botsing kwam de man uit Bergschenhoek bekneld te zitten in zijn voertuig. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd, waarna hij met een spoedtransport werd overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam.

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- In de nacht van zondag op maandag omstreeks twee uur hield de politie van het district Schiedam op rijksweg A4 een 33-jarige man uit Dordrecht aan.
De man had teveel gedronken (promillage 1,30) en kreeg een schikking van 900 gulden aangeboden, die hij niet betaalde. De man moet binnenkort voor de politierechter verschijnen.
In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks kwart over vijf hield de politie van het district Schiedam op de Broersvest een 27-jarige Rotterdammer aan wegens rijden onder invloed. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hem een blaastest werd afgenomen (uitslag 0,70). Hiervoor werd hem een schikking van 700 gulden aangeboden, die de man niet betaalde. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hiervoor werd een apart proces-verbaal opgemaakt. De man moet zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden. In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks drie uur hielden politiemensen van het district Schiedam op de Graafstroomstraat (Spaanse Polder) een 58-jarige Rotterdammer aan wegens rijden onder invloed. Op het politiebureau van Schiedam werd van hem bloed afgenomen voor onderzoek. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Winkeldief aangehouden
SCHIEDAM -- Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Lange Kerkstraat hield zaterdagmiddag omstreeks kwart voor drie een 59-jarige Rotterdammer aan op verdenking van winkeldiefstal. De man had even tevoren geprobeerd Onder andere een pak suiker, twee dunschillers en een stuk kaas weg te nemen. De man werd overgedragen aan de politie van het district Schiedam en overgebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook