15 juni 1999

Politie schiedam houdt verkeersexamens
SCHIEDAM -- Tussen half negen en half twaalf vanochtend vindt in het Beatrixpark de eerste van vier verkeersexamens plaats, die politiemensen van het district Schiedam houden voor de jeugd. Ruim 350 leerlingen uit de groepen 7 (en enkele groepen 8) van 12 scholen doen op een van tevoren opgezet parcours praktisch verkeersexamen. De politie van het district Schiedam heeft de verkeersexamens georganiseerd op verzoek van de scholen. Langs de route zitten vrijwilligers die de kinderen beoordelen. De overige drie examens vinden plaats op donderdagochtend 17 juni, vrijdagochtend 18 juni en dinsdagmiddag 22 juni, eveneens in het Beatrixpark.

Afval gewoon inleveren!
SCHIEDAM -- De afgelopen weken zijn politie, gemeente en ONS meermalen geconfronteerd met afval dat was gestort langs de openbare weg. Daaronder werd zelfs asbest aangetroffen. Met name de omgeving van de Mgr. Nolenslaan, de J.C. van Markenstraat en het gebied tussen de Ch. Th. Storkstraat en de Jan van Zutphenstraat worden gebruikt als stortplaats. Mensen die afval kwijt willen, kunnen dit echter gewoon afgeven bij het milieustation van de ONS, aan de Van Heekstraat 15 in Schiedam. Het milieustation is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 15.00 uur. Mensen die niet in het bezit zijn van een auto of die niet in staat zijn zelf grof vuil weg te brengen, kunnen met de ONS een afspraak maken om het vuil te laten ophalen, telefoon 010-4576700. De politie van het district Schiedam heeft een onderzoek ingesteld naar de vervuiler(s). De kosten voor het opruimen van het afval zullen bij de vervuiler(s) in rekening worden gebracht. Voorkom dus een fikse boete en breng grofvuil gewoon naar het milieustation!

Hennepkwekerij opgerold
SCHIEDAM -- De politie van het district Schiedam trof maandagochtend omstreeks half elf na een onderzoek in een woning aan de Schaperlaan twee hennepkwekerijtjes aan.
De kwekerijen waren gevestigd in de slaapkamers van de woning en bevatten respectievelijk 95 en 70 hennepplanten. Tijdens het onderzoek bleek verder dat er illegaal stroom werd afgenomen. De planten alsmede de kwekerijgoederen werden in beslag genomen. Naar de bewoner van het pand wordt een nader onderzoek ingesteld.

Brand in auto
SCHIEDAM -- Maandagmiddag omstreeks kwart voor drie brak op de Broersvest brand uit in een daar rijdende auto. Vermoedelijk is er olie op de uitlaat gelekt, waarna de motor in brand vloog. De brandweer was ter plekke voor het nablussen van de smeulende isolatiematerialen.

Alcoholcontrole
SCHIEDAM -- De politie van het district Schiedam hield tussen maandagavond elf uur en maandagnacht twee uur een alcoholcontrole. In totaal werden 135 blaastesten afgenomen. Twee mensen hadden teveel gedronken. Een van hen, een 37-jarige Schiedammer, werd overgebracht naar het politiebureau waar hem een bloedtest werd afgenomen. De ander, een 40-jarige Rotterdammer werd een blaastest afgenomen (uitslag 0,70 promille). Hij kreeg een schikking aangeboden van 390 gulden, die hij niet betaalde.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook