3 februari 1999

Man gewond in bus
SCHIEDAM -- Dinsdagmiddag rond twee uur raakte een 81-jarige man uit Schiedam gewond nadat de bus waarin hij zat plotseling moest remmen. De bus reed over de Nieuwe Damlaan in de richting van de Sporthalstraat toen hij plotseling moest remmen. De 81-jarige passagier werd daardoor gelanceerd en kwam met zijn hoofd klem te zitten tussen het chauffeurshokje en de verwarming. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen aan zijn hoofd op. Hij is overgebracht naar het Schieland ziekenhuis.

Jongen met vuurwerk aangehouden
SCHIEDAM -- Dinsdagmiddag omstreeks half twee hielden veiligheidsassistenten in de De Wildestraat een 13-jarige jongen uit Maassluis aan.
De jongen was vuurwerk aan het afsteken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij even later werd opgehaald door zijn ouders. De jongen wordt doorverwezen naar het bureau Halt.

Twee jongens op bromfiets aangehouden
SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam zagen dinsdagavond rond zes uur op het Bachplein twee jongens op een bromfiets met een afgebroken verzekeringsplaatje rijden.
Toen de politiemensen de jongens daarover wilden aanspreken, gingen ze ervandoor. Ter hoogte van de Mozartlaan konden ze worden klemgereden. De bestuurder van de brommer, een 16-jarige jongen uit Vlaardingen, gaf in eerste instantie valse personalia op. Omdat de politiemensen het niet vertrouwden , werd besloten de jongens over te brengen naar het politiebureau. Op dat moment ging de 16-jarige Vlaardinger er te voet vandoor. Nadat zijn bijrijder, een 17-jarige Vlaardinger, was overgebracht naar het politiebureau, werd een onderzoek ingesteld naar de bestuurder. Die kon uiteindelijk, lopend op de Lepelaarsingel in Vlaardingen alsnog worden aangehouden. Een nader onderzoek naar hem wordt ingesteld.

Drie bekeuringen voor bromfietser
SCHIEDAM -- Dinsdagochtend omstreeks half twaalf zagen politiemensen van het district Schiedam op de Burgemeester van Haarenlaan een jongen op een snorfiets rijden.
Toen ze hem staande hielden om te controleren of hij in het bezit was van een bromfietscertificaat, bleek hij op een bromfiets en niet op een snorfiets te rijden. De jongen bleek tevens niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Hij werd bekeurd voor het rijden zonder dit certificaat, het rijden zonder helm en voor het onterecht voeren van oranje platen.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook