12 februari 1999

Twee politiemensen en een beveiligingsbeambte licht gewond SCHIEDAM -- Twee politiemensen van het district Schiedam en een beveiligingsbeambte raakten donderdagavond in winkelcentrum De Nieuwe Passage licht gewond tijdens schermutselingen met een grote groep jongeren.
De politiemensen hadden rond acht uur een 17-jarige jongen uit Rotterdam, die doelloos in het winkelcentrum rondhing, gesommeerd te vertrekken. Toen de knaap dat niet deed, werd hij aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering. Tijdens de aanhouding keerde een groep jongelui zich tegen de politiemensen en de beveiligingsbeambte, waarbij deze werden geschopt en geslagen. Met steun van assisterende politiemensen werd een gedeelte van de groep hardhandig verwijderd. Later op de avond kwamen zo'n tien mensen bij het politiebureau in Schiedam verhaal halen voor de aanhouding van de 17-jarige jongen. Daarbij werd een 18-jarige Rotterdammer aangehouden, die in de Nieuwe Passage een beveiligingsbeambte een kopstoot had gegeven. Beide verdachten werden in verzekering gesteld.

Auto in brand
SCHIEDAM -- Donderdagochtend omstreeks half twaalf vloog op de kruising van de Stadhouderslaan met de W. de Zwijgerlaan een auto in brand.
De brandweer had het vuur snel onder controle. Volgens de eigenaar was zijn voertuig zonder enige aanleiding in brand gevlogen.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook