5 februari 1999

Preventieve surveillance in winkelcentrum
SCHIEDAM -- De politie van het district Schiedam heeft, samen met politiemensen van de Bereden Brigade, donderdagavond tijdens de koopavond extra surveillances uitgevoerd in en rondom winkelcentrum De Nieuwe Passage.
Reden voor de extra surveillance zijn klachten van winkeliers en bezoekers dat grote groepen jeugd het winkelend publiek lastig vallen. Donderdagavond heeft de politie meerdere malen groepen jeugd uit het winkelcentrum verwijderd. In totaal ging het om zo'n vijftig jongeren.

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- Donderdagavond hield politiepersoneel van het district Schiedam op de Prinses Beatrixlaan een 50-jarige vrouw uit Schiedam staande.
De vrouw had te veel gedronken, maar weigerde mee te werken aan een blaastest. De vrouw werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd alsnog een blaastest afgenomen (uitkomst 1,55 promille). Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Jongen gewond na trap tegen fiets
SCHIEDAM -- Een 13-jarige Schiedammer raakte woensdagmiddag gewond aan een been, nadat hij van zijn fiets was gevallen. De jongen fietste rond twee uur over het Officierenpad toen hij een groepje jongeren passeerde. Een van de jongeren trapte tegen de fiets van de Schiedammer, die daardoor ten val kwam. Terwijl hij op de grond lag, kreeg hij nog een klap. Uiteindelijk wist de Schiedammer weg te komen en belde in een café zijn moeder, die hem naar het Schieland ziekenhuis bracht. Daar bleek dat de jongen zijn onderbeen gebroken had.
De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in. Ze verzoekt getuigen van dit incident zich te melden op het politiebureau in Schiedam, telefoon 010-27 40205.

Inbraak in woning
SCHIEDAM -- Woensdagavond rond half tien werd ingebroken in een woning aan de Burgemeester Knappertlaan.
De inbrekers waren de woning binnengekomen door aan de achterzijde van het pand twee ramen te vernielen. Toen de bewoner rond half tien thuiskwam, zag hij dat twee personen zijn woning via de achterkant verlieten. Hij waarschuwde daarop de politie. In de woning waren diverse kamers doorzocht. Het is nog onduidelijk wat er is weggenomen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook