25 februari 1999

Dronken man veroorzaakt aanrijdingen
SCHIEDAM -- Woensdagavond rond zes uur hield politiepersoneel van het district Schiedam op de Philippusweg (Spaanse Polder) een 46-jarige Schiedammer aan.
De man had even daarvoor een aanrijding veroorzaakt. De Schiedammer reed over de Philippusweg in de richting van de Strickledeweg toen hij besloot te keren. Hij kwam daarbij op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op de auto van een 50-jarige man uit Vlaardingen. Bovendien bleek de man even daarvoor ook betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de Overschieseweg. Hij reed daar tegen een geparkeerd staande auto, die daardoor tegen twee andere geparkeerd staande auto's botste. Alle auto's liepen daarbij schade op. Omdat bleek dat de man teveel had gedronken, werd hij overgebracht naar het politiebureau in Schiedam, waar hem een blaastest werd afgenomen (uitslag 1,50 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Winkeldievegge aangehouden
SCHIEDAM -- Woensdagmiddag omstreeks vier uur hield winkelpersoneel van een warenhuis in de Nieuwe Passage een 28-jarige vrouw uit Vlaardingen aan.
De vrouw had even tevoren geprobeerd een aantal handdoeken, een dekbedovertrek en twee fluitketels, ter waarde van in totaal 223 gulden weg te nemen. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak in kelderboxen
SCHIEDAM -- Woensdag deed een bewoner van het Sem Dresdenplein bij de politie van het district Schiedam aangifte van inbraak in zijn kelderbox.
Uit de kelderbox werden onder meer een fiets, een workmate en twee vishengels weggenomen.
Woensdagavond rond kwart voor twaalf werd ingebroken in de kelderbox van een woning aan de Jan Oudegeeststraat. De huurder van de woning, die precies boven zijn kelderbox woont, hoorde geluid en besloot een kijkje te nemen. Toen hij bij zijn kelderbox aan kwam, zag hij een jongen die vermoedelijk in het bezit was van een koevoet het gebouw verlaten. Uit zijn kelderbox bleek niks weggenomen. Inmiddels gealarmeerde politiemensen troffen na onderzoek nog twee opengebroken kelderboxen aan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook