10 februari 1999

Bandenprikker aangehouden
SCHIEDAM -- De politie van het district Schiedam hield dinsdagavond rond kwart voor negen op de Mozartlaan twee jongens (18 en 16 jaar oud) en een meisje (15 jaar oud) aan die ervan verdacht worden autobanden te hebben lekgeprikt.
De drie konden worden aangehouden na een melding van een 50-jarige vrouw uit Schiedam. De vrouw had haar auto dinsdagavond geparkeerd op het Bachplein, maar twijfelde of ze de autolichten had uitgedaan. Toen ze dit wilde controleren, zag ze het drietal bij haar auto staan. Toen de drie haar zagen aankomen, gingen ze ervandoor. Bij de auto gekomen zag de vrouw dat de linkervoorband was lekgestoken. Ze alarmeerde de politie die vervolgens een onderzoek instelde in de omgeving, waarna de drie jongeren werden aangehouden. Op het bureau bekende de 18-jarige Schiedammer dat hij de band had lekgestoken. De politie onderzoekt nog of de drie ook verantwoordelijk zijn voor het leksteken van autobanden op diverse plaatsen in Schiedam in de afgelopen weken.

Auto in brand
SCHIEDAM -- Dinsdagochtend omstreeks half negen vloog op de Laan van Spieringshoek een personenauto in brand.
De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel afbrandde. De auto was spontaan in brand gevlogen en werd overgebracht naar een autosloperij.

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks een uur hield politiepersoneel van het district Schiedam op de Rubenslaan een 33-jarige Schiedammer aan.
De man had teveel gedronken (promillage 0,75) en kreeg een bekeuring van 390 gulden.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook