9 februari 1999

Gewelddadige winkeldief aangehouden
SCHIEDAM -- Maandagochtend omstreeks acht uur hield winkelpersoneel van een supermarkt aan het Hof van Spaland een 37-jarige Rotterdammer aan.
De medewerkers hadden gezien dat de man enkele pakken koffie onder zijn jas verborg. Toen hij even later aan de kassa wel twee blikjes limonade, maar niet de pakken koffie afrekende, werd hij aangehouden. Hij bleek niet alleen de pakken koffie, maar ook enkele verpakte worsten te hebben weggenomen. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, hij probeerde zich los te rukken en sloeg om zich heen. Ook beet hij een medewerker van de supermarkt, een 34-jarige man uit Schipluiden, in zijn onderarm. Uiteindelijk wist het winkelpersoneel de man onder controle te krijgen, waarna hij werd overgedragen aan de politie. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De man uit Schipluiden is voor onderzoek overgebracht naar het Holy ziekenhuis in Vlaardingen.

Woninginbraken
SCHIEDAM -- Maandag werd ingebroken in een woning aan de Burgemeester Gijsenlaan.
De 45-jarige bewoner had zijn woning 's ochtends verlaten. Toen hij 's avonds weer thuis kwam, bleek de voordeur te zijn opengebroken. Uit de woning werden een miniset en cd's weggenomen.
Ook een woning aan de Nolenslaan werd maandag bezocht door inbrekers. De 52-jarige bewoner was 's ochtends naar zijn werk gegaan en toen hij 's avonds thuis kwam, bleek zijn woning te zijn doorzocht. Aan de achterzijde van de woning was een balkondeur opengebroken. Uit de woning werden diverse goederen, waaronder een paspoort en een mobiele telefoon weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbreker heeft het koud
SCHIEDAM -- Maandag deed een 32-jarige inwoonster van Schiedam aangifte van inbraak in haar tuinhuisje op volkstuinencomplex 'Vijfsluizen'.
Uit het huisje werden een rijdende gaskachel en een dekbed ontvreemd. De inbreker(s) waren het huisje binnengekomen door een ruit te vernielen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks kwart over een hield politiepersoneel van het district Schiedam op het Raam een 28-jarige Schiedammer aan.
De man had teveel gedronken (promillage 0,65) en kreeg een bekeuring van 390 gulden.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook