4 februari 1999

Oplichter aangehouden
SCHIEDAM -- Met de aanhouding, afgelopen maandag, van een 29-jarige Schiedammer heeft de politie van het district Schiedam ruim twintig oplichtingszaken opgelost.
De verdachte bestelde bij diverse bedrijven in de randstad computerapparatuur en mobiele telefoons, maar de rekeningen betaalde hij niet. De zaak kwam aan het licht toen een winkelier in audio en video-apparatuur uit Schiedam aangifte deed van oplichting. De man werkte niet alleen in Schiedam, maar onder meer ook in Rotterdam, Vlaardingen en Spijkenisse. In totaal zijn ruim twintig bedrijven door de activiteiten van de man gedupeerd. Het schadebedrag bedraagt in totaal 200.000 gulden. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Jonge woninginbreker aangehouden en voorgeleid
SCHIEDAM -- Een 15-jarige Schiedammer wordt donderdagochtend voorgeleid voor de officier van justitie te Rotterdam. De politie van het district Schiedam hield de jongen op 1 februari aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Slachthuislaan, gepleegd op 9 januari. Daarbij werd een aanzienlijk geldbedrag ontvreemd. De jongen wordt er tevens van verdacht op 14 januari in de Nolenslaan een 16-jarige Schiedammer te hebben beroofd van zijn portemonnee. Bij huiszoeking in de woning van de verdachte werden bovendien diverse goederen aangetroffen die eveneens afkomstig bleken van woninginbraak. Het onderzoek naar de verdachte wordt voortgezet.

Jongen gewond na trap tegen fiets
SCHIEDAM -- Een 13-jarige Schiedammer raakte woensdagmiddag gewond aan een been, nadat hij van zijn fiets was gevallen. De jongen fietste rond twee uur over het Officierenpad toen hij een groepje jongeren passeerde. Een van de jongeren trapte tegen de fiets van de Schiedammer, die daardoor ten val kwam. Terwijl hij op de grond lag, kreeg hij nog een klap. Uiteindelijk wist de Schiedammer weg te komen en belde in een café zijn moeder, die hem naar het Schieland ziekenhuis bracht. Daar bleek dat de jongen zijn onderbeen gebroken had.
De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in. Ze verzoekt getuigen van dit incident zich te melden op het politiebureau in Schiedam, telefoon 010-27 40205.

Inbraak in woning
SCHIEDAM -- Woensdagavond rond half tien werd ingebroken in een woning aan de Burgemeester Knappertlaan.
De inbrekers waren de woning binnengekomen door aan de achterzijde van het pand twee ramen te vernielen. Toen de bewoner rond half tien thuiskwam, zag hij dat twee personen zijn woning via de achterkant verlieten. Hij waarschuwde daarop de politie. In de woning waren diverse kamers doorzocht. Het is nog onduidelijk wat er is weggenomen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook