11 februari 1999

Klas moet nablijven
SCHIEDAM -- Een klas met leerlingen van zeventien en achttien jaar van een school in Schiedam moest woensdagmiddag zo'n twee uur nablijven, nadat van een zeventienjarige leerling een handtelefoon was weggenomen.
Omdat in de klas al enkele malen eerder een diefstal was gepleegd, belde de schoolleiding daarop de politie van het district Schiedam. Twee politiemensen ondervroegen vervolgens iedere leerling van de klas, maar niemand van hen bleek de gestolen handtelefoon in z'n bezit te hebben. Nadat het onderzoek was afgesloten, kon de klas rond kwart over vier alsnog naar huis.

Winkeldievegge aangehouden
SCHIEDAM -- Winkelpersoneel van een warenhuis in het Hof van Spaland hield woensdagmiddag rond half drie een 49-jarige vrouw uit Schiedam aan.
De vrouw had even tevoren geprobeerd drie rollen plakplastic en drie luchtverfrissers, ter waarde van ongeveer 40 gulden, weg te nemen. De vrouw werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau.

Woninginbraken
SCHIEDAM -- Maandag werd ingebroken in een woning aan de Burgemeester Gijsenlaan. De 45-jarige bewoner had zijn woning 's ochtends verlaten.

Toen hij 's avonds weer thuis kwam, bleek de voordeur te zijn opengebroken. Uit de woning werden een miniset en cd's weggenomen. Ook een woning aan de Nolenslaan werd maandag bezocht door inbrekers. De 52-jarige bewoner was 's ochtends naar zijn werk gegaan en toen hij 's avonds thuis kwam, bleek zijn woning te zijn doorzocht. Aan de achterzijde van de woning was een balkondeur opengebroken. Uit de woning werden diverse goederen, waaronder een paspoort en een mobiele telefoon weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbreker heeft het koud
SCHIEDAM -- Maandag deed een 32-jarige inwoonster van Schiedam aangifte van inbraak in haar tuinhuisje op volkstuinencomplex 'Vijfsluizen'.
Uit het huisje werden een rijdende gaskachel en een dekbed ontvreemd. De inbreker(s) waren het huisje binnengekomen door een ruit te vernielen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks kwart over een hield politiepersoneel van het district Schiedam op het Raam een 28-jarige Schiedammer aan.
De man had teveel gedronken (promillage 0,65) en kreeg een bekeuring van 390 gulden.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook