2 november 1999

Op heterdaad betrapt bij inbraak
SCHIEDAM -- In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks vier uur kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen van een vechtpartij in de Grevelingenstraat. Toen politiemensen ter plekke kwamen, troffen ze op straat een aantal mensen aan die zojuist een inbreker hadden aangehouden. De man, een 33-jarige Rotterdammer, had geprobeerd een fiets te stelen uit een schuur, maar werd op heterdaad betrapt. Toen de man er vervolgens vandoor ging, zette de eigenaar van de fiets de achtervolging in en reed de dief klem. Omwonenden hielpen hem vervolgens met de aanhouding van de man. Uit onderzoek bleek dat de Rotterdammer onder meer in het bezit was van een klok, een boormachine en een lederen jack. Deze goederen zijn in beslag genomen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek is ingesloten.

Arbeidsongeval
SCHIEDAM -- Maandagochtend omstreeks elf uur raakte een 51-jarige man uit Hurwenen op de Parkweg gewond na een arbeidsongeval. De man was aan het werk op een bouwterrein van de Beneluxlijn, toen hij van een hoogte van ongeveer twee meter van een ladder viel. De man kwam op zijn rug terecht en werd door de GGD overgebracht naar het Schieland ziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Gasflessen in brand
SCHIEDAM -- Maandagmiddag omstreeks twaalf uur ontstond tijdens laswerkzaamheden brand op een bouwterrein aan de Vlaardingerdijk. De brandweer kwam ter plekke om diverse gasflessen, die in brand waren gevlogen, te blussen. Vanwege ontploffingsgevaar is de Vlaardingerdijk enige tijd afgesloten geweest.

Uitslaande brand
SCHIEDAM -- Dinsdagochtend omstreeks kwart over tien brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een bovenwoning aan de Gordonstraat. De 33-jarige bewoonster van het pand haalde één van haar kinderen, een tweejarige peuter, uit de brandende woning, terwijl een 25-jarige broer van het slachtoffer een baby van 7 maanden uit het pand wist te redden. De brandweer kwam ter plekke om het vuur te blussen, maar kon niet voorkomen dat de woning geheel uitbrandde. Een ondergelegen woning raakte onbewoonbaar door rook- en waterschade, terwijl twee naastgelegen panden eveneens rookschade opliepen. De bewoners van deze panden worden elders ondergebracht. Het 33-jarige slachtoffer, haar broer en de twee kinderen werden voor onderzoek overgebracht naar het Schieland ziekenhuis, waar de kinderen ter observatie zijn opgenomen. De technische recherche van het district Schiedam stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook