10 november 1999

Schippersechtpaar loopt vergiftigingsverschijnselen op bij innemen lading
SCHIEDAM -- Een Rotterdams schippersechtpaar (man 50 en vrouw 44 jaar) werd dinsdagavond rond half acht met vergiftigingsverschijnselen naar het
Zuiderziekenhuis in Rotterdam vervoerd na het inademen van fosforwaterstof. Het echtpaar lag met hun binnenschip in de Wilhelminahaven in Schiedam langszij een coaster, waaruit een lading rijst in het binnenschip werd overgeslagen. De lading rijst bleek echter in de coaster nog onder gas te staan. Toen de luiken werden geopend om een gedeelte van de lading te lossen ademde het echtpaar de vrijkomende fosforwaterstof in. Door de Rivierpolitie en Havendienst wordt een nader onderzoek ingesteld.

Bromfietscontrole geslaagd
SCHIEDAM -- De politie van het district Schiedam hield dinsdagmiddag en -avond van 14.00 uur tot 20.00 uur een bromfietscontrole op de Buitenhavenweg.
Ze werd daarbij ondersteund door de motordienst en de Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie.
In totaal werden 50 bromfietsers gecontroleerd en werden 73 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen (25) werden uitgeschreven voor rijden met teveel vermogen. Daarnaast werd 11 keer bekeurd voor het rijden zonder bromfietscertificaat en 11 keer voor het rijden zonder helm.
Eén bromfiets werd ter plaatse gedemonteerd, omdat het voertuig harder kon rijden dan 78 kilometer per uur. Tegen de eigenaar van deze bromfiets werd proces-verbaal opgemaakt. Twee bromfietsen werden in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau, één ter controle van het framenummer en de ander omdat deze van diefstal afkomstig bleek te zijn. De bestuurder van dit voertuig is aangehouden. De bromfietscontrole wordt binnenkort herhaald.

Auto over de kop
SCHIEDAM -- Dinsdagochtend omstreeks tien uur sloeg op de Nieuwe Damlaan een auto met twee inzittenden over de kop. De bestuurder van de auto, een 21-jarige Schiedammer, raakte ter hoogte van het Bijdorpplein de macht over het stuur kwijt, reed tegen een vluchtheuvel en werd vervolgens gelanceerd. Daarop sloeg de auto twee keer over de kop en eindigde tussen twee palen in op de Schiedamseweg. De auto raakte zwaar beschadigd en werd weg getakeld. De twee inzittenden liepen lichte verwondingen op.

Brand in woning
SCHIEDAM -- Dinsdagmiddag omstreeks zes uur kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen van brand in een woning in de Nieuwe Maasstraat. Ter plekke bleek dat de bewoner van het pand, een een pannetje frituurvet had opgezet en vervolgens in slaap was gevallen. De pan olie had vlam gevat, waarna de bewoner wakker werd van stank en rookontwikkeling. Hij probeerde het vuur nog te blussen, maar toen dit niet lukte ontvluchtte hij het pand. De brandweer wist het vuur wel te blussen, waarna de man, die brandblaren op zijn hand had opgelopen en ademhalingsmoeilijkheden had, naar het Schieland ziekenhuis werd gebracht.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook