8 november 1999

Bewoonster bij thuiskomst beroofd
SCHIEDAM -- Vrijdagavond even na zes uur werd een 19-jarige bewoonster van de Louis Raemaekersstraat bij thuiskomst door een nog onbekende man beroofd van haar tas. Toen het slachtoffer haar brievenbus opende om de post te pakken, werd zij door de man bedreigd met een vuurwapen en gesommeerd haar tas af te geven. In de tas van de vrouw zaten haar handtelefoon, bankpasjes en een nog onbekend geldbedrag. De man ging er vervolgens te voet vandoor in de richting van de Burgemeester van Haarenlaan. Het betrof een blanke man van ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang, met een slank postuur. De man had kort haar en droeg een petje.
De politie van het district Schiedam stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen die de man op of in de omgeving van de Louis Raemaekersstraat hebben gezien, of die mogelijk iets verdachts hebben gezien in die omgeving. Getuigen kunnen contact opnemen met het politiebureau in Schiedam, telefoon 010-27 40205.

Jongen beroofd van fiets
SCHIEDAM -- Vrijdagavond omstreeks acht uur werd een 16-jarige jongen uit Vlaardingen op de Harreweg door een nog onbekende man beroofd van zijn fiets. De jongen fietste in de richting van Vlaardingen toen hij een man midden op de weg zag staan. Om niet tegen de man aan te rijden, moest de jongen stoppen, waarna de man de fiets beet pakte en de fiets opeiste. Omdat de jongen zijn fiets ook beet bleef houden, sloeg de man hem in het gezicht. Na het nodige duwen en trekken moest de jongen de fiets alsnog loslaten, waarna de man er met de fiets vandoor ging in de richting van Delft. De politie van het district Schiedam stelt een onderzoek in.

Brandje in woning
SCHIEDAM -- Zaterdagmiddag omstreeks kwart voor zes brak brand uit in een woning aan de Vondellaan. Ter plekke bleek het te gaan om een droger, waarvan de afsluitring was losgeraakt, waardoor de droger was vastgelopen en vervolgens in brand gevlogen. De brandweer heeft het vuur geblust.

Twee keer rijden onder invloed
SCHIEDAM /ROTTERDAM -- In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half twee hielden politiemensen van het district Schiedam op de Tjalklaan in Rotterdam een 32-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aan wegens rijden onder invloed (promillage 1,33). Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half vijf werd in de Gerrit Verboonstraat een 29-jarige Rotterdammer aangehouden wegens rijden onder invloed (promillage 1,48). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Beide mannen moeten zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden.

Brievenbus opgeblazen
SCHIEDAM -- In de nacht van zaterdag op zondag werd op de hoek van de Vondellaan en de Burgemeester Knappertlaan, vermoedelijk met vuurwerk, een brievenbus van de PTT opgeblazen. Post en delen van de brievenbus lagen over enkele meters verspreid. Een in de buurt van de brievenbus geparkeerd staande auto raakte licht beschadigd. De restanten van de post worden bij het postkantoor afgeleverd.

Twee keer inbraak in winkelcentrum
SCHIEDAM -- In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in winkelcentrum De Nieuwe Passage. Omstreeks kwart voor twee kwam bij de politie van het district Schiedam een inbraakalarm binnen. Politiemensen die poolshoogte namen, zagen dat de schuifdeur aan de zijde van het Broersveld geforceerd was. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen.
Ook werd ingebroken in winkelcentrum Hof van Spaland. In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks kwart over één kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen dat een ruit van de toegangsdeur was vernield. Ook hier is het nog niet duidelijk of er iets is weggenomen.
Een nader onderzoek volgt.

Jongen aangehouden na poging diefstal bromfiets SCHIEDAM -- Zondagochtend omstreeks kwart over negen kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen van een poging diefstal van een bromfiets op het Lorentzplein. Na een onderzoek in de omgeving hielden politiemensen van het district Schiedam op de Hogenbanweg een jongen aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De jongen, een 12-jarige Schiedammer, werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De jongen bleek in het bezit van een openbaar vervoer abonnement dat van diefstal afkomstig was. Ook de herkomst van de fiets waarop de jongen reed tijdens zijn aanhouding is nog niet duidelijk. De jongen is in verzekering gesteld.

Onenigheid in woning, man gewond
SCHIEDAM -- Zondagavond omstreeks negen uur heeft in een woning aan de S. van Houtenlaan een onenigheid plaatsgevonden, waarbij een 29-jarige Schiedammer gewond raakte. Het slachtoffer had ruzie gekregen met een 29-jarige Rotterdammer, waarna de Rotterdammer het slachtoffer met een mes in het gezicht sneed. Vervolgens verschanste de Rotterdammer zich in de woning en reageerde niet op de inmiddels gealarmeerde politie. Daarop werd besloten de hulp in te roepen van de Hondenbrigade, die de woning betrad en de man aanhield. De Schiedammer werd voor onderzoek overgebracht naar het Schieland ziekenhuis, de Rotterdammer overgebracht naar het politiebureau.

Twee jongens aangehouden na poging diefstal auto SCHIEDAM -- Zondagavond laat, omstreeks half twaalf, hield de politie van het district Schiedam op het Dirk Schaferplein een 16-jarige en een 17-jarige Schiedammer aan, die even daarvoor hadden geprobeerd een auto open te breken. De jongens waren daarbij betrapt door buurtbewoners, die de jongens in afwachting van de politie staande hielden. De twee zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook