7 juli 1999

Politie zoekt getuigen van ernstige aanrijding (herhaalde oproep) SCHIEDAM -- De politie van het district Schiedam is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een fiets en een auto op de Vlaardingerdijk, op donderdag 1 juli.
Een 19-jarige vrouw uit Schiedam fietste omstreeks twaalf uur 's middags, met haar 1-jarige dochter in een kinderzitje voor op de fiets, over de Vlaardingerdijk, toen ze werd aangereden door een nog onbekende automobilist. De vrouw en het kind kwamen ten val, waarbij het kind met het hoofd de stoep raakte. Het meisje werd met mogelijk hersenletsel naar het Sophiakinderziekenhuis overgebracht. De automobilist is na de aanrijding doorgereden, in eerste instantie de Burgemeester Honnerlage Gretelaan in. Omdat deze straat is afgesloten, keerde de automobilist en reed vervolgens via de Vlaardingerdijk in de richting van de Burgemeester van Haarenlaan. De auto waarom het gaat is een zwarte Opel Kadett, dof van kleur, met een achterspoiler en rode LED lampjes aan de achterzijde. De politie van het district Schiedam verzoekt getuigen van de aanrijding en mensen die de auto kennen, contact op te nemen met het politiebureau in Schiedam, telefoon 010-27 40205.

Automobilist onder invloed
SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam hielden woensdagochtend vroeg, omstreeks kwart over vijf, op de Broersvest een 37-jarige Rotterdammer aan.
De politiemensen vermoedden dat de man onder invloed was en namen hem een blaastest af. Deze test wees echter uit dat de man niet had gedronken. Omdat de man met dubbele tong sprak, onvast ter been was, steeds in slaap viel en er in zijn auto benodigdheden voor het gebruik van verdovende middelen werden aangetroffen besloten de politiemensen de man over te brengen naar het politiebureau waar hem een bloedtest is afgenomen. De uitslag van deze test is nog niet bekend. De man is met een rijverbod van 24 uur weer heengezonden.

Inbraak in woning
SCHIEDAM -- Dinsdagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Rotterdamsedijk.
De bewoner had het pand omstreeks 11.30 uur verlaten en toen zij omstreeks 18.00 uur weer thuis kwam zag ze dat de voordeur was geforceerd. Uit de woning werden onder meer een telefoon en een spelcomputer weggenomen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook