12 juli 1999

Verdachte twee schietpartijen aangehouden
SCHIEDAM /VLAARDINGEN -- Leden van het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond hielden zondagmorgen kort na vijf uur in zijn woning in de Kortlandstraat een 29-jarige Schiedammer aan, verdacht van twee schietpartijen in respectievelijk Schiedam en Vlaardingen, waarbij niemand gewond raakte.
Tevens werd in de woning een riotgun met bijbehorende munitie aangetroffen en in beslag genomen.
De Schiedammer schoot zaterdagavond kort voor half negen op een pinautomaat aan de Schiedamseweg in Schiedam. Getuigen zagen de man uit een witte bestelbus stappen en zonder enige aanleiding een schot uit zijn riotgun afvuren op de automaat die zwaar beschadigd werd. Vervolgens reed de man in onbekende richting weg. Zaterdagnacht kort na één uur werd de man in zijn witte bestelbus gesignaleerd op de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. Een tiental bij een uitgaansgelegenheid staande personen werden door hem vanuit de bestelbus bedreigd met een vuurwapen. Nadat de man een stukje verder was gereden, vuurde hij vanuit het geopende portierraam een schot in de lucht af en vervolgde zijn weg. Aan de hand van het door omstanders genoteerde kenteken van de witte bestelbus kon politiepersoneel van het district Schiedam achter de identiteit van de schutter komen. Gezien het feit dat de man een vuurwapen in zijn bezit had, werd met toestemming van een officier van justitie het Arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond gealarmeerd om de Schiedammer in zijn woning aan te houden. De Schiedammer werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. (A. Geelof)

Aanrijding onder invloed
SCHIEDAM -- Zaterdagavond omstreeks half acht hielden politiemensen van het district Schiedam op de Koemarkt een 26-jarige Schiedammer aan wegens rijden onder invloed.
De man was even tevoren betrokken geweest bij een aanrijding op de Koemarkt. De man zag tijdens het achteruit rijden een 37-jarige automobilist uit Spijkenisse over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De Schiedammer werd overgebracht naar het politiebureau waar hem een ademanalyse werd afgenomen (uitslag 1,5 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd

Drie keer rijden onder invloed
SCHIEDAM -- Zondagochtend omstreeks acht uur hielden politiemensen van het district Schiedam op de Vlaardingerdijk een 29-jarige man uit Vlaardingen aan.
De man had teveel gedronken (promillage 0,65). Hij kreeg een schikking van 390 gulden aangeboden, die hij niet betaalde. In de nacht van zaterdag op zondag rond tien voor twee werd eveneens op de Vlaardingerdijk een 27-jarige Schiedammer aangehouden. De man had teveel gedronken (promillage 0,92). Hij kreeg een schikking van 700 gulden aangeboden, die hij niet betaalde.
Zondagochtend vroeg, omstreeks half vijf hielden politiemensen van het district Schiedam op de Rotterdamsedijk een 26-jarige Schiedammer aan wegens rijden onder invloed (promillage 1,42). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De drie mannen moeten binnenkort voor de politierechter verschijnen.

Aanrijding met letsel
SCHIEDAM -- In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks kwart over twaalf vond op de Burgemeester van Haarenlaan een aanrijding plaats waarbij drie mensen gewond raakten.
Een 57-jarige Rotterdammer die vanaf de Parkweg kwam, verleende geen voorrang aan een 30-jarige Rotterdammer die over de Burgemeester van Haarenlaan reed. Beide voertuigen liepen schade op. De 57-jarige Rotterdammer en twee inzittenden, een 52-jarige vrouw uit Rotterdam en een 6-jarig kind uit Schiedam, raakten door de aanrijding gewond. De twee volwassenen werden voor onderzoek naar het Schieland ziekenhuis overgebracht, terwijl het kind voor onderzoek naar het Sophiakinderziekenhuis werd overgebracht. De vrouw is met nog onbekend letsel in het Schieland ziekenhuis opgenomen.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook