29 juli 1999

Poging diefstal met geweld
SCHIEDAM -- Twee nog onbekende mannen hebben woensdagmiddag omstreeks half vier op de Lorentzlaan geprobeerd een 23-jarige vrouw uit Delft van haar tas te beroven.
De vrouw liep ter hoogte van de Boerhaavelaan toen een haar onbekende man aan de tas trok. De vrouw hield de tas echter stevig vast, waarna de man haar een klap tegen haar arm gaf. Toen de vrouw de tas daarop nog niet los liet, kwam er een tweede man naar de vrouw toe, die haar sloeg en schopte. De vrouw kwam hierdoor ten val, maar liet de tas niet los, waarna de mannen er in onbekende richting vandoor gingen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in en verzoekt getuigen van het incident contact op te nemen met het politiebureau in Schiedam, telefoon 010-27 40205.

Aanrijding loopt uit op vechtpartij
SCHIEDAM -- Woensdagavond rond half zeven gingen een 25-jarige vrouw uit Schiedam en een 30-jarige man uit Hellevoetsluis op de Nieuwe Damlaan met elkaar op de vuist na een aanrijding. Beide automobilisten reden over de Nieuwe Damlaan in de richting van de Churchillweg. Op de kruising van de Nieuwe Damlaan met de Burgemeester van Haarenlaan remde de man voor een rood verkeerslicht. De vrouw, die achter hem reed, had dit te laat door en botste met haar auto tegen het voertuig van de man. Beide voertuigen liepen geen zichtbare schade op. De twee kregen echter onenigheid over de afhandeling van de aanrijding en gingen met elkaar op de vuist. Politiemensen van het district Schiedam kwamen tussenbeide, waarna een en ander gesust werd. De man werd per ambulance overgebracht naar het Schieland ziekenhuis waar bleek dat zijn arm uit de kom was.

Inbraak in woning
SCHIEDAM -- Een 29-jarige bewoner van de Van Marumstraat deed woensdag bij de politie van het district Schiedam aangifte van inbraak in zijn woning.
De man was dinsdagavond omstreeks half twaalf gaan slapen en toen hij woensdagochtend rond kwart voor acht opstond, constateerde hij dat er was ingebroken. Uit de woning werden onder meer stereoapparatuur, een telefoon en een fototoestel weggenomen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontrole op havendijk
SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam hielden dinsdagochtend tussen 07.00 uur en 10.00 uur een snelheidscontrole op de Havendijk.
Van de 130 passerende auto's reden er 13 te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook