9 juli 1999

Vrouw klem tussen vrachtwagen en hekwerk
SCHIEDAM -- Donderdagochtend omstreeks kwart voor tien kwam een 39-jarige vrouw uit Krommenie op de Thorbeckesingel klem te zitten tussen een auto en een hek.
De vrouw stond samen met haar 13-jarige dochter op de (tijdelijke) brug tussen de Thorbeckesingel en de Burgemeester Stulemeyerlaan. Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Krimpen aan den IJssel die met zijn voertuig de brug opdraaide, had niet door dat het tweetal stilstond en maakte een kleine draai waardoor de vrouw klem kwam te zitten tussen de vrachtwagen en een hek. De vrouw wist zichzelf te bevrijden. Ze werd voor controle per ambulance overgebracht naar het Schieland ziekenhuis.

Kruising onder water
SCHIEDAM -- Door nog onbekende oorzaak sprong donderdagmiddag rond een uur de hoofdwaterleiding bij de kruising van de Nieuwe Damlaan met de Nolenslaan.
Honderden liters water spoelden het wegdek op, waardoor een grote partij zand werd meegespoeld. In verband met de verkeersveiligheid zette de politie van het district Schiedam een gedeelte van de Nieuwe Damlaan af. Nadat medewerkers van de ONS de waterleiding hadden dichtgedraaid, werd de Nieuwe Damlaan weer vrijgegeven. Diverse omwonenden hebben een groot deel van de middag zonder water gezeten. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Kind gewond na aanrijding
SCHIEDAM -- Donderdagavond omstreeks tien uur raakte een 7-jarige jongen uit Schiedam op de Dr. Zamenhofstraat gewond na een aanrijding.

De jongen was tussen twee geparkeerd staande auto's door de weg opgelopen, waardoor een 24-jarige automobilist uit Rotterdam hem niet meer kon ontwijken. Het kind raakte met het hoofd de motorkap van de auto en viel vervolgens op de grond. Omdat medewerkers van de GGD bang waren dat de jongen rugletsel had opgelopen, werd het kind met een spoedtransport overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. Daar bleek dat de jongen een zware hersenschudding had. Hij is opgenomen in het Sophiakinderziekenhuis.

Automobilist verzet zich tegen aanhouding
SCHIEDAM -- In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks kwart voor een hielden politiemensen van het district Schiedam op de Broersvest een alcoholcontrole.
Eén automobilist negeerde het stopteken, reed om een politiemedewerker heen en ging er vandoor. De politiemensen gingen achter hem aan en troffen de man, een 36-jarige Schiedammer, aan in de Oosterstraat. Toen ze hem probeerden aan te houden wegens het negeren van een stopteken, verzette de man, die bovendien erg naar alcohol rook, zich hevig. Hij probeerde de politiemensen te slaan, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hem een ademanalyse afgenomen (promillage ongeveer 1,3), waarna hij ter ontnuchtering werd ingesloten.

Winkeldiefje aangehouden
SCHIEDAM -- Winkelpersoneel van een dierenspeciaalzaak in het Hof van Spaland hield donderdagavond omstreeks kwart voor negen een 14-jarige jongen uit Schiedam aan op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had even tevoren geprobeerd een dobber ter waarde van zes gulden weg te nemen. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau, waar zijn ouders in kennis werden gesteld. De jongen wordt doorverwezen naar het bureau Halt.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook