1 juli 1999

Overval
SCHIEDAM -- Donderdagmorgen omstreeks kwart voor tien werd een juwelierszaak aan de Hoogstraat overvallen.
Een ongeveer 25-jarige negroïde man, die een bivakmuts droeg (een donkerbruin jack, een spijkerbroek en hoge zwarte schoenen aan had en een opvallende gouden tand had), kwam de zaak binnen en bedreigde met een vuurwapen de twee aanwezige verkoopsters. Zij werden vastgebonden, waarna de overvaller de kluis opende en daaruit een geldkistje met een nog onbekend geldbedrag wegnam. De man is enige tijd in de zaak geweest. Hierna verliet hij de winkel en verdween in onbekende richting. Omstanders hebben uiteindelijk de verkoopsters bevrijd, waarna de politie werd gewaarschuwd. De recherche van het district Schiedam stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met getuigen of mensen die informatie over de overvaller kunnen geven. Zij kunnen bellen met 010-2740212. (Hans Stoop)

Getuigen gezocht van aanrijding
SCHIEDAM -- De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Vlaardingerdijk van donderdagmiddag 12.00 uur.
Een onbekende automobilist in een zwarte personenauto reed tijdens het passeren een 19-jarige fietster uit Schiedam aan. De fietster viel met haar 1-jarige dochter die voorop in een kinderzitje zat. De dochter kwam op haar hoofdje terecht. Aanvankelijk leek het letsel mee te vallen, maar later is zij opgenomen in het Sophiakinderziekenhuis. De politie zoekt de dader die reed in een zwarte auto, vermoedelijk een Opel Kadett, dof van kleur, verwaarloosd, tweedeurs met achterspoiler en rode LED lampjes aan de achterzijde. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Schiedam, telefoon 010-2740205. (Cristel Willems)

Rotterdammer van fiets geslagen en van z'n vervoermiddel beroofd SCHIEDAM -- Dinsdagmorgen kort na half zeven werd een op de Parallelweg in Schiedam fietsende 21-jarige Rotterdammer plotseling de weg versperd door twee onbekende mannen.
Zij sommeerden de Rotterdammer z'n fiets aan hen af te geven. Toen het slachtoffer dat weigerde, werd hij letterlijk door hen van z'n vervoermiddel geslagen. Op de geroofde fiets reden de beide mannen vervolgens weg in de richting van het Giessenplein. Het slachtoffer, dat gezichtsletsel opliep, moest zich onder doktersbehandeling stellen. (A. Geelof)

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook