5 maart 1999

Rechercheteam lost groot aantal overvallen op
SCHIEDAM -- Vrijdag wordt een 17-jarige Schiedammer voorgeleid aan de officier van justitie in Rotterdam.
De man wordt ervan verdacht overvallen te hebben gepleegd op diverse horecagelegenheden en winkels in de regio.
Rechercheurs van de districten Schiedam, Waterweg en De Noordhoek, die zich bezighouden met het onderzoek naar de serie overvallen in de regio, hielden eerder al acht mannen aan. De negen mannen (in leeftijd variërend van 17 tot 25 jaar en afkomstig uit Rotterdam en Schiedam) worden ervan verdacht , in wisselende samenstelling, vanaf eind 1997 ruim 30 overvallen te hebben gepleegd in onder meer Schiedam, Rotterdam en Vlaardingen.
De groep wordt onder meer verantwoordelijk geacht voor de reeks overvallen die in november in Schiedam plaatsvond. Toen werden onder meer een hamburgerrestaurant (8/11/98 en 21/11/98) aan de Broersvest, een snackbar aan de Singel (22/11/98) en een videotheek aan de Oranjestraat (22/11/98) overvallen.
Tijdens huiszoeking in de woning van de verdachten werden vuurwapens en messen in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verdachte inbraak aangehouden en voorgeleid
SCHIEDAM -- Vrijdag wordt een 22-jarige Schiedammer voorgeleid aan de officier van justitie in Rotterdam.
De man wordt verdacht van inbraak. Hij werd woensdag na onderzoek door de recherche aangehouden. Op zaterdag 28 februari werd bij de politie van het district Schiedam aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Willem Pijperstraat. Tussen half tien 's ochtends en kwart voor acht 's avonds was ingebroken door een ruit van de voordeur te verbreken. Uit de woning werd onder meer een kleurentelevisie weggenomen. Politiemensen zagen de verdachte rond half zes 's middags met een televisie over de Churchillweg lopen. De man verklaarde toen dat de televisie zijn eigendom was. Omdat de inbraak op dat moment nog niet bij de politie bekend was, werd de verdachte toen niet aangehouden.

Twee jongens aangehouden na mishandeling ret-beambte SCHIEDAM -- Een 40-jarige medewerker van de RET is donderdagavond omstreeks acht uur op de Rotterdamsedijk tijdens een tramcontrole mishandeld door twee jongens (14 en 16 jaar en afkomstig uit Rotterdam).
De man was samen met een aantal collega's bezig met een tramcontrole, toen hij zag dat de 16-jarige passagier zijn collega een kopstoot wilde geven. De vrouwelijke beambte wist de kopstoot te ontwijken, maar kreeg wel een trap. Toen de man zijn collega te hulp wilde komen, werd hij door een andere passagier, de 14-jarige Rotterdammer, meerdere malen in de rug geschopt. Ook kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. De jongen ging er vervolgens te voet vandoor. De RET-beambte zette de achtervolging in en wist de jongen aan te houden. Beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook