29 maart 1999

Man beroofd van scanner
SCHIEDAM -- Een 26-jarige Schiedammer werd zaterdagavond rond half twaalf in de Van Oldebarneveltstraat door een man beroofd van zijn scanner.
Het slachtoffer liep met zijn evenoude vriendin op de Van Haarenlaan toen de verdachte hem benaderde en de scanner van de Schiedammer probeerde te bemachtigen. Er ontstond geduw en getrek over en weer, waarna de Schiedammer met zijn vriendin doorliep in de richting van de Van Oldebarneveltstraat en aanbelde bij de woning van een kennis. Meteen daarop spoot de verdachte, die het tweetal was gevolgd, hem iets in de ogen, rukte de scanner uit zijn handen en maakte zich uit de voeten.

Naakte man op rijksweg
SCHIEDAM -- Vrijdagmiddag werd de politie aangesproken door een getuige, die vertelde dat er een naakte man op rijksweg A20 en het Hazepad parallel aan de rijksweg liep. Ter plaatse trof de politie inderdaad een spiernaakte man aan (een 63-jarige Schiedammer), die zei dat hij liep te sporten. Dit moest naakt gebeuren omdat hij bezig was met zijn wedergeboorte.
De vervanging van zijn huidcellen zou op deze manier versneld worden. De man werd duidelijk gemaakt dat dit zo niet kon en hij werd meegenomen naar het politiebureau. De huisarts en het RIAGG worden ingeschakeld.

Inbraak in clubgebouw
SCHIEDAM -- Zondag werd bij de politie van het district Schiedam aangifte gedaan van inbraak in een clubgebouw aan de Gustoweg. Zaterdagavond tussen 21.00 en 23.15 uur werd in het gebouw ingebroken door een ruit aan de achterzijde van het pand te vernielen. Uit het pand is een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- Zondagavond omstreeks tien uur hielden politiemensen van het district Schiedam op het Van Beethovenplein een 70-jarige inwoner van Schiedam aan wegens rijden onder invloed.
De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij een blaastest weigerde. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 35-jarige Schiedammer werd in de nacht van zondag op maandag omstreeks kwart over een aangehouden op de Burgemeester Honnerlage Gretelaan. Hij had teveel gedronken (promillage 0,55) en kreeg een bekeuring ter hoogte van 700 gulden.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook