23 maart 1999

Twee winkeldieven aangehouden
SCHIEDAM -- Maandagochtend omstreeks kwart over negen hield winkelpersoneel van een supermarkt aan de Lange Kerkstraat een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van winkeldiefstal.
De man had even tevoren geprobeerd vier potten oploskoffie weg te nemen. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau.
Maandagmiddag rond half een werd in een supermarkt aan de Nolenslaan een 27-jarige vrouw uit Schiedam door winkelpersoneel aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw, die samen met haar kind in de winkel was, had geprobeerd een pakje sigaretten ter waarde van 6,70 weg te nemen. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau, terwijl het kind werd ondergebracht in een crèche. De vrouw werd later die middag na een reprimande weer heengezonden.

Politie zoekt getuigen van mishandeling meisjes SCHIEDAM -- De politie van het district Schiedam is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 16-jarig Schiedams meisje op de Schiedamseweg ter hoogte van de Zwaluwlaan op zondag 14 maart omstreeks vijf uur 's middags.
Het meisje reed met drie vriendinnen op twee bromfietsen over de Schiedamseweg in de richting van de Prinses Beatrixlaan, toen een man en een vrouw hen tegemoet kwamen fietsen. Op het moment dat ze elkaar passeerden, spuugde de man naar een van de meisjes. Toen de meisjes hierop achter de man aanreden om te vragen waarom hij dit had gedaan, greep hij het meisje, waar hij naar gespuugd had bij haar kraag en spuugde haar vervolgens in het gezicht. Ook gooide hij haar bromscooter op de grond. Vervolgens liep hij naar de 16-jarige Schiedamse en sloeg haar tegen het hoofd. Een voorbij fietsende man sprak de man hierop aan en zei tegen de meisjes dat ze beter weg konden gaan, waarop de vier hun weg vervolgden. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de man. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud, heeft kort stekelhaar, droeg een beige spijkerbroek en een bruine leren jas en fietste op een grijs/groene mountainbike. Naast hem fietste een vrouw, die een kindje voorop haar fiets had. Mensen die iets gezien hebben of weten wie deze man is, wordt verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Schiedam, telefoon 010-27 40205.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook