1 maart 1999

Jonge autokraker laat radio op vloer politieauto vallen SCHIEDAM -- Zondagavond omstreeks kwart voor acht kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen dat een groep van zeven jongens een autoradio had weggenomen uit een geparkeerd staande auto op de Snelliussingel.
Na onderzoek in de omgeving konden politiemensen dankzij een tip van een oplettende getuige in de Teijlerstraaat een verdachte aanhouden. De overige zes werden niet meer aangetroffen. Toen de politiemensen met de jongen, een 13-jarige Schiedammer, op weg waren naar het politiebureau en voor een kruising moesten remmen, hoorden ze een voorwerp over de vloer van het voertuig schuiven. Dit bleek de gestolen radiocassetterecorder te zijn. De jongen werd ingesloten. Het onderzoek naar de overige verdachten wordt voortgezet.

Inbraak in café
SCHIEDAM -- In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een café aan de Hoogstraat.
De toegangsdeur van het café was vernield. Uit de horecagelegenheid werden cd's, flessen drank, een keyboard en een versterker weggenomen. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Rijden onder invloed
SCHIEDAM -- Zondagochtend omstreeks half acht werd op de Thurledeweg (Spaanse Polder) een 28-jarige man uit Hoogvliet aangehouden, omdat hij teveel gedronken had (promillage 1,40).
Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Bovendien werd zijn voertuig in beslag genomen.

Winkeldievegge aangehouden
SCHIEDAM -- Zaterdagmiddag omstreeks kwart voor vijf werd in een kledingzaak in het Hof van Spaland een 18-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden.
Winkelpersoneel had de vrouw betrapt op het stelen van een trui en haar vervolgens vastgehouden. De vrouw werd door de politie van het district Schiedam aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de vrouw nog diverse andere goederen, vermoedelijk eveneens afkomstig van winkeldiefstal, in haar bezit had. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook