3 mei 1999

Auto in sloot
SCHIEDAM -- Zondagavond omstreeks half twaalf raakten een 29-jarige Schiedamse en haar 30-jarige bijrijder bij de Harreweg met hun auto in de sloot.
De twee reden over de Harreweg in de richting van Schiedam, toen hen een auto tegemoet kwam. Volgens de Schiedamse reed deze automobilist(e) te hard en nam hij of zij de bocht te ruim. De Schiedamse moest daardoor uitwijken, kwam met haar voertuig in de berm terecht en gleed gedeeltelijk in een sloot. De vrouw en haar passagier liepen geen letsel op. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Gewonde man aan bureau
SCHIEDAM -- In de nacht van zondag op maandag omstreeks een uur meldde een 26-jarige man uit Anderlecht (België) zich bij het politiebureau in Schiedam.
De man had diverse verwondingen aan onder meer zijn gezicht en een hand en verklaarde ter hoogte van zwembad Groenoord te zijn mishandeld. De man werd met een doorgesneden pees en een diepe vleeswond in het gezicht per ambulance overgebracht naar het Schieland ziekenhuis. De toedracht van de steekpartij is nog onduidelijk. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Twee containerbrandjes
SCHIEDAM -- Zaterdagochtend vroeg, omstreeks kwart voor vier, kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen dat er voor een restaurant aan de 's-Gravelandseweg een container in brand stond. De brandweer kwam ter plekke en had het vuur snel onder controle. Door de brand was een ruit gesprongen en ontstond schade aan een luifel van het restaurant. In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks kwart voor twee ontstond aan de achterzijde van een restaurant aan het Nieuwlandplein brand. Ter plekke bleek er een stapel kranten in brand te staan. Deze kranten waren vermoedelijk afkomstig uit containers die achter het restaurant stonden. De brandweer kwam ter plekke en had de brand snel onder controle. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de branden. Ook wordt onderzocht of er een verband bestaat tussen de twee branden.

Diverse aanrijdingen door rijden onder invloed
SCHIEDAM -- Zaterdagavond omstreeks elf uur kwam een 25-jarige Rotterdammer op de Schiedamsedijk met zijn scooter ten val. De GGD kwam ter plekke en nam de man voor onderzoek mee naar het Schieland ziekenhuis. Daar bleek dat de man gedronken had (promillage 1,25). De man kreeg een boete van 900 gulden.
Zaterdagmorgen omstreeks acht uur raakte een 27-jarige Schiedammer met zijn auto op zijn kant, toen hij vanaf rijksweg A20 de Churchillweg opreed. Omdat hij te hard reed, begon hij te slippen en reed vervolgens tussen de pilaren onder de rijksweg door. Daarop ging zijn auto op zijn kant. De auto moest worden weggetakeld. De man bleek teveel te hebben gedronken (promillage 1,15) en werd overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een boete ter hoogte van 900 gulden.

Kind lichtgewond na aanrijding
SCHIEDAM -- Zaterdagmiddag omstreeks half drie raakte een 4-jarig meisje licht gewond na een aanrijding.
De kleuter stak plotseling vlak voor een auto de PJ Troelstralaan over. De bestuurster van dit voertuig, en 60-jarige Schiedamse, probeerde nog te remmen, maar kwam niet op tijd tot stilstand, waardoor het kind op de motorkap van de auto terecht kwam en vervolgens enkele meters verder weer op de grond viel. De GGD kwam ter plekke en bracht het meisje voor onderzoek naar het Schieland ziekenhuis. Daar bleek het met de verwondingen wel mee te vallen, het kind had wat schaafwonden en een grote buil op haar hoofd.

Winkeldief aangehouden
SCHIEDAM -- Maandagmorgen omstreeks elf uur hield winkelpersoneel van een supermarkt aan de Snelliussingel een 46-jarige Rotterdammer aan op verdenking van winkeldiefstal.
De man had even tevoren geprobeerd vijf pakken waspoeder, ter waarde van in totaal 100 gulden, weg te nemen. De man werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau in Schiedam. Daar bleek dat de man nog openstaande boetes had voor het rijden zonder geldig plaatsbewijs. De man is ingesloten en zal worden overgebracht naar het arrondissementsparket in Rotterdam.

Invalidenwagen vernield
SCHIEDAM -- Maandagmiddag deed een 44-jarige Schiedammer aangifte van vernieling van zijn invalidenwagen.
De man had het voertuig zondag omstreeks acht uur 's avonds geparkeerd op het Dr. Wibautplein. Toen de man maandagochtend omstreeks kwart voor zes naar buiten keek, zag hij dat zijn voertuig op z'n kant lag. Nadat de wagen weer rechtop stond bleek er een deuk in het rechterportier te zitten, ook is het portier ontzet, wardoor het niet goed meer sluit. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook