2 september 1999

Opnieuw snelheidscontroles in schiedam
SCHIEDAM -- De snelheidscontroles in het kader van de spandoekactie 'Wij gaan weer naar school' gaan onverminderd door. Woensdag werden maar liefst 368 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden binnen de bebouwde kom en dan met name in de buurt van scholen.

Het Bureau Projectmatige Verkeerscontroles van de Verkeerspolitie heeft woensdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles gehouden op de Boerhaavelaan, Scheepvaartweg, Slimme Watering, Rotterdamsedijk, Burgemeester Knappertlaan en Havendijk.
Tussen kwart over acht en kwart voor tien 's ochtends overschreden op de Boerhaavelaan 67 van de 766 passerende automobilisten de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur. Op de Scheepvaartweg waar tussen acht en negen uur 's ochtends gecontroleerd werd reden 31 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 70 km/uur.
Op de Slimme Watering hielden tussen half negen en half elf 's ochtends 18 van de 649 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg hier 65 km/uur. Op de Rotterdamsedijk, waar tussen tien en elf uur 's ochtends werd gecontroleerd, namen 57 van de 244 passerende automobilisten het niet zo nauw met de toegestane 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur.
Tussen kwart voor twaalf 's ochtends en kwart voor één 's middags flitste de snelheidsradar op de Burgemeester Knappertlaan 77 van de 639 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid 74 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan.
Op de Havendijk hielden tussen kwart voor één en kwart voor twee 's middags 85 van de 339 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score: 88 km/uur in plaats van de toegestande 50 km/uur.
Politiemensen van het district Schiedam hielden woensdagochtend van 08.00 uur tot 09.00 uur een snelheidscontrole op de Zwaluwlaan, waar ze 17 bekeuringen uitdeelden voor het overtreden van de maximum snelheid. Tussen 11.15 uur en 13.00 uur stonden de collega's op de Scheepvaartweg, waar ze nog eens 16 bekeuringen wegens te hard rijden uitdeelden.

Aanrijding met letsel
SCHIEDAM -- Donderdagmiddag omstreeks kwart voor drie vond op de Rotterdamsedijk een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een bromscooter waarbij de bestuurder en bijrijder van de bromscooter gewond raakten.
De twee, 29 en 21 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, reden rechtdoor over de Rotterdamsedijk toen ze van een afslaande vrachtwagen geen voorrang kregen. Ze kwamen ten val en raakten beiden gewond. Ze zijn voor onderzoek en overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. De bromscooter werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook