10 januari 2000

Brand aan boord van zeeschip
SCHIEDAM -- Zaterdagavond, omstreeks kwart voor acht, brak brand uit aan boord van het zeeschip Tertnes van 7857 brt. Het schip ligt in een dok in de Wiltonhaven en was niet geladen.
Het vuur woedde op het voorschip van de bulkcarrier. Op dat voorschip bevindt zich een trechter (shooter), die uitmondt in de boom (laad- en losarm). Aan het eind van de shooter zijn rubberen flappen aangebracht om te voorkomen dat granieten kiezels buiten de boom terechtkomen. Het schip wordt namelijk gebruikt om op zee bij platforms nabij pijpen granieten kiezels te storten om beschadiging te voorkomen. De rubberen flappen moesten worden verwijderd voor reparatiewerkzaamheden. Hierbij is een snijbrander gebruikt. Vermoedelijk is hierdoor brand ontstaan in de shooter die zich uitbreidde naar de transportbanden. De brandweer kon de vuurhaard moeilijk bereiken, maar had de brand omstreeks kwart over negen geblust. Niemand raakte gewond.

Vrouw steekt man
SCHIEDAM -- Vrijdagmiddag ontstond in een woning aan de S. van Houtenlaan een onenigheid tussen de 36-jarige bewoner en zijn 35-jarige vriendin. Tijdens de schermutselingen sloeg de bewoner zijn vriendin, die hem daarna met een keukenmes in zn arm stak. Het slachtoffer, dat voor behandeling naar het Schieland ziekenhuis werd vervoerd, werd daar door politiepersoneel van het district Schiedam aangehouden wegens mishandeling. Zijn vriendin die na de steekpartij de woning verliet, maar korte tijd later terugkeerde, werd aangehouden, verdacht van poging doodslag.

Drie kleine brandjes
SCHIEDAM -- In de nacht van zaterdag op zondag tussen 04.00 en 05.00 uur brak op drie plekken in Schiedam-Noord brand uit. Op de Jan van Riebeeckweg (s-Gravelandse Polder) stond een container in brand. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. In de Fokkerstraat (s-Gravelandse Polder) stond eveneens een container, gevuld met houtafval, in brand. Ook deze brand werd door de brandweer geblust. In de Galateestraat (bedrijventerrein Nieuwe Mathenesse) stond een prullenbak in brand. Politiemensen van het district Schiedam blusten deze brand. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in naar de drie branden, waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook