7 januari 2000

Pizzabezorger beroofd van bromfiets
SCHIEDAM -- Donderdagavond omstreeks half acht werd in de Marconistraat een 17-jarige pizzabezorger door vijf hem onbekende mannen onder bedreiging van een mes beroofd van zijn bromfiets, geld en mobiele telefoon. De jongen liep vervolgens terug naar de pizzeria en vertelde het verhaal aan zijn baas. Samen besloten ze op zoek te gaan naar de bromfiets. Omstreeks kwart over tien zagen ze op de Mathenesserdijk een man rijden op de bewuste bromfiets. Na een korte achtervolging reed de restauranteigenaar, een 36-jarige Schiedammer, de bromfietser aan, die daarbij diverse verwondingen opliep. Daarna zette hij de bestuurder van de bromfiets, een 15-jarige Rotterdammer, in de auto en leverde hem af op het politiebureau van Schiedam. Daar werden niet alleen de Rotterdammer, maar ook de restauranteigenaar en de pizzabezorger aangehouden, op verdenking van zware mishandeling c.q. poging doodslag. De bestuurder van de bromfiets werd na zijn aanhouding overgebracht naar het Schieland ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen moest worden behandeld.
De recherche van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de beroving en de aanrijding. Het is nog onduidelijk of de bestuurder ook betrokken was bij de beroving.

Dronken Zweedse vrachwagenchauffeur krijgt 9000 gulden boete SCHIEDAM / VLAARDINGEN -- De 50-jarige Zweedse vrachtwagenchauffeur die in de nacht van woensdag op donderdag werd aangehouden wegens rijden onder invloed (zie ook persbericht 06/01/2000-1), kreeg donderdagmiddag nadat hij was ontnuchterd een boete van in totaal 9000 gulden opgelegd wegens rijden onder invloed (2,2 promille), te weinig rust en gesjoemel met tachograafschijven.
De man, die verklaarde op weg te zijn naar Duitsland, kreeg voor het rijden onder invloed een boete van 6000 gulden opgelegd. Omdat hij ook, zo bleek na controle door personeel van de Verkeerspolitie, had gesjoemeld met tachograafschijven om zo te weinig rust en te lange rijtijden te camoufleren, kreeg hij voor dat feit een boete van 3000 gulden opgelegd.

Parkeerproblemen: bekeuringen uitgedeeld
SCHIEDAM -- Donderdagochtend tussen 08.00 uur en 10.15 uur deelden politiemensen van het district Schiedam bekeuringen uit voor het fout parkeren. In de Lange Singelstraat (2), Celsiusstraat (1), Boerhaavelaan (1), Swammerdamsingel (1) en Buijs Ballotsingel (1) werden automobilisten bekeurd voor het parkeren op het trottoir. Donderdagochtend tussen 09.00 uur en 10.00 uur werden na aanleiding van de parkeerproblemen in de wijk De Velden bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren in de woonerven op de niet daarvoor bestemde plaatsen en voor het parkeren op het trottoir. In totaal werden 14 bekeuringen uitgedeeld, 3 voor het parkeren op het trottoir en 11 voor het parkeren buiten de vakken binnen een woonerf.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook