23 februari 2000

Man beroofd
SCHIEDAM -- Dinsdagavond omstreeks kwart over tien werd een 18-jarige Schiedammer op de Nieuwe Haven beroofd van zijn portemonnee. De Schiedammer liep over de Nieuwe Haven toen hij door een hem onbekende man werd vastgepakt en beroofd. De man stapte vervolgens bij een tweede persoon achterop een bromfiets en reed weg in de richting van Over de Vesten. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding
SCHIEDAM -- Dinsdagmiddag omstreeks twee uur vond op de Penninglaan een aanrijding plaats tussen een automobiliste en een bromfietser. De automobiliste, een 49-jarige vrouw uit Vlaardingen, wilde vanaf een parkeerplaats wegrijden en zag daarbij de bromfietser, een 16-jarige Schiedammer, over het hoofd. De jongen kwam ten val en werd voor onderzoek overgebracht naar het Schieland ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden
SCHIEDAM -- Personeel van een supermarkt aan het Broersveld hield dinsdagmiddag omstreeks kwart voor zes een 36-jarige Schiedammer aan op verdenking van winkeldiefstal. De man had even tevoren geprobeerd kip en een fles wijn, ter waarde van in totaal 17 gulden, weg te nemen. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontrols
SCHIEDAM /ROTTERDAM -- Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Projectmatige Verkeerscontroles) hield dinsdagmiddag radarsnelheids-controles op de Matlingeweg in Rotterdam en de Boerhaavelaan in Schiedam. Tussen twaalf en één uur werd gecontroleerd op de Matlingeweg. Van de 604 passerende automobilisten hielden 97 hun gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur in plaats van de toegestane snelheid van 50 km/uur. Op de Boerhaavelaan, waar tussen half twee en half drie werd gecontroleerd, hielden 63 van de 573 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste snelheid bedroeg daar 71 km/uur.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook