11 februari 2000

Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld
SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam stelden donderdagmiddag omstreeks half drie een onderzoek in een woning aan de Warande in. In het pand troffen ze een in werking zijnde hennep-kwekerij aan. De kwekerij werd ontmanteld, waarbij ruim 450 planten alsmede diverse groeibenodigdheden in beslag werden genomen. De hennep zal worden vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.

Jongen aangehouden na diefstal telefoon
SCHIEDAM -- Donderdagmiddag omstreeks drie uur werd een surveillerende politieagente van het district Schiedam op de Nieuwe Damlaan aangesproken door een 11-jarig jongetje die haar vertelde zojuist op de Nolenslaan door twee jongens te zijn beroofd van zijn mobiele telefoon. Daarop werd een onderzoek ingesteld, waarbij één van de verdachten, een 12-jarig jongetje uit Rotterdam, ter hoogte van treinstation Schiedam-Nieuwland werd aangehouden. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Hij wordt vrijdagochtend voorgeleid aan de officier van justitie in Rotterdam. Naar zijn mededader wordt een nader onderzoek ingesteld.

Twee winkeldievegges aangehouden
SCHIEDAM -- Donderdagochtend omstreeks tien uur hield winkelpersoneel van een supermarkt aan het Nieuwlandplein een 13-jarig meisje uit Schiedam aan op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje had even tevoren geprobeerd snoep ter waarde van vijf gulden weg te nemen. Ze werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Ze zal worden doorverwezen naar het Bureau Halt. Donderdagmiddag omstreeks kwart voor vijf werd in dezelfde supermarkt een 31-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vrouw had even daarvoor geprobeerd tien pakken koffie weg te nemen. Op het bureau bleek dat ze nog twee vonnissen had openstaan en vijf weken gevangenisstraf te goed had. Ze is ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Schiedam '
Lees ook