Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 11/20/99

Persberichten stad en provincie Groningen/
Zaterdag 20 november 1999

Dagelijkse berichten districten Groningen/Haren, West, Noord, Midden en Oost

Groningen: dealen harddrugs
Gisteravond zijn op de Sontweg in Groningen een 34-jarige inwoonster van Groningen en een 57-jarige inwoner van Noordwijk voor het dealen en het kopen van harddrugs aangehouden. De Noordwijker had een gebruikershoeveelheid coke bij zich; bij de 34-jarige verdachte trof de politie eveneens een bolletje coke aan. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: belediging politie
Vannacht heeft de politie op de Grote Markt in Groningen een 33-jarige stadjer voor belediging van een politiemedewerker aangehouden. Een drietal mannen liep over de Grote Markt en bij het zien van de politieauto gooide één van hen een kluit modder tegen de dienstauto. De agenten spraken de man op hun gedrag aan, waarna een andere man van het drietal één van de agenten voor 'eikel' uitmaakte. De verdachte is aangehouden en zijn recalcitrant gedrag noodzaakte de politie om hem geboeid naar het politiebureau over te brengen, waar hij voor nader verhoor is ingesloten. Bij nader onderzoek bleek, dat de verdachte ook nog stond gesignaleerd voor diefstal; ook voor dit feit zal hij zich moeten verantwoorden.

Groningen: snoralcoholicus
Vannacht heeft de politie in de Emingaheerd in Groningen een 23-jarige bestuurder van een snorfiets uit Groningen terzake overmatig alcoholgebruik aangehouden. Nadat de politie de stadjer een stopteken had gegeven en hij zijn voertuig tot stilstand had gebracht, rook de politiemedewerker een alcohollucht bij de snorfietser. Deze weigerde een blaasproef en uitte alleen het woord: 'Arresteer' en aldus geschiedde. Op het politiebureau bleek, dat de verdachte een alcoholpromillage van 0.8 in zijn bloed had. Hij kreeg een boete van f 585.-.

Groningen: rijden onder invloed
Vannacht heeft de politie in de Gelkingestraat in Groningen een 32-jarige automobilist uit Wildervank voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank aangehouden. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de Wildervankster alcoholpromillage van 1.0 in zijn bloed had; de verdachte kreeg een boete van negenhonderd gulden.

Zuidhorn: aanrijding met letsel
Gistermorgen verleende een 55-jarige automobilist uit Zuidhorn op de kruising Rijksstraatweg - Provincialeweg in zijn woonplaats geen voorrang aan de voor hem van links komende 22-jarige bestuurder van een bestelbus uit Noordhorn. De 55-jarige automobilist raakte aan zijn gezicht gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht; beide auto's raakten ernstig beschadigd en moesten worden afgesleept.

Winsum: auto van de weg
Vannacht raakte een 36-jarige inwoonster van het Duitse Norden met haar auto, een zgn. terreinwagen door het keren op Het Aanleg in Winsum van de weg; de auto kwam tot in de assen toe in de klei te zitten. De gealarmeerde politie constateerde een alcohollucht bij de automobiliste. Op het politiebureau bleek

- nadat de vrouw op het ademanalyse-apparaat had geblazen- dat zij 1.6 promille alcohol in haar bloed had. Een dagvaarding is aan de verdachte uitgereikt; zij kreeg een rijverbod van acht uur.

Kolham: rijden onder invloed
Vannacht heeft de politie op de A 7 onder Kolham een 30-jarige automobilist uit de stad Groningen gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de verdachte 0.8 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een boete van f 390.- en een rijverbod van twee uur.

Bedum: snelheidscontrole
Gistermiddag heeft de politie op de Sint Annerweg in Bedum een snelheidscontrole gehouden. Van de 223 gecontroleerde automobilisten reden 24 van hen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u, daar waar 80 km/u is toegestaan.

Ten Boer: rijden door rood licht
Gistermiddag heeft de politie een 30-jarige stadjer bekeurd omdat hij op de Provincialeweg in Ten Boer door het rode verkeerslicht reed. De automobilist verklaarde dat hij 'willens en wetens' door het rode licht was gereden. Hij vond dat hij daardoor geen gevaar op de weg had veroorzaakt. De stadjer kreeg een boete van f 180.- voor zijn gedrag.

Delfzijl: rijden onder invloed
Gistermiddag heeft de politie een 39-jarige automobilist uit Delfzijl bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De politie controleerde de Delfzijlster toen hij met zijn auto in de Ubbelslaan in Delfzijl reed. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de verdachte 0.6 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een boete van f 390.- en een rijverbod van een uur.

Winschoten: rijden onder invloed
Vannacht heeft de politie op het Zuiderveen in Winschoten een 26-jarige Winschoter automobilist geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De verdachte had na onderzoek een alcoholpromillage in zijn bloed van 1.1. De Winschoter kreeg een boete van negenhonderd gulden en een rijverbod van vier uur.

Winschoten: winkeldiefstal
Gistermorgen heeft de politie op de Venne in Winschoten een 15-jarige inwoonster van Winschoten voor winkeldiefstal aangehouden. Kort voor de aanhouding had zij vanuit een drogisterij een doosje parfum en drie kerstboomslingers gestolen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad en provincie Groningen '
Lees ook