Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11-02-2000

Persberichten Stad Groningen/
Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Vrijdag 11 februari 2000

Man vernielt raam
Aan de Goudlaan heeft de politie vannacht een 43-jarige man uit Somalië aangehouden wegens vernieling. De man vernielde een raam van een opvanghuis voor Somaliër omdat hij daar naar binnen wilde. De toegang tot dit pand is hem echter ontzegd omdat hij daar enige tijd geleden, toen hij daar nog woonde, vernieling en brandstichting heeft gepleegd. De man was eerder op de avond ook al bij het pand geweest en hem was toen de toegang geweigerd. Daarbij schopte hij een aantal keren tegen de deur van het pand. De politie heeft de man meegenomen. Hij is ingesloten.

Man dringt woning ex-vrouw binnen
In de woning van zijn ex-vrouw aan de Dierenriemstraat in Groningen heeft de politie gisteravond een 40-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was met een ladder op het balkon van de woning geklommen en door na het vernielen van een raam klom hij de woning binnen. De vrouw vluchtte de woning uit en waarschuwde de politie. Haar ex-man is door de politie meegenomen en in ingesloten. Hij wordt verdacht van poging tot inbraak en huisvredebreuk.

Automobilist onder invloed van medicijnen
Wegens het besturen van een auto onder invloed van medicijnen heeft de politie aan de Bedumerweg in Groningen een 50-jarige man uit Loppersum aangehouden. Een andere automobilist meldde de politie dat de man al slingerend over de Noordzeeweg in de richting van Groningen reed. Bij staandehouding verklaarde de man overspannen te zijn en onder invloed te zijn van kalmeringsmiddelen. Van hem is een bloedproef genomen. De man is na verhoor met een rijverbod van 12 uur heengezonden.

Pizzabezorger beroofd
Een 20-jarige pizzabezorger uit Groningen is gisteravond beroofd van zijn geld aan de Friesestraatweg in Groningen. De man was onderweg met een maaltijd en werd gevolgd door twee mannen op een scooter. De bezorger reed de straat waar hij moest bezorgen voorbij en moest keren. Toen hij met zijn brommer omkeerde werd hij tegengehouden door zijn achtervolgers. Zij eisten geld van hem en dreigden hem te zullen mishandelen. De man gaf daarop een geldbedrag van enkele tientjes aan de overvallers. Die namen daarop de benen.

Man aangehouden
In zijn woning aan de De Merodelaan in Groningen heeft de politie gisteravond een 50-jarige man aangehouden wegens huisvredebreuk. In verband met relatieproblemen is bij rechterlijke uitspraak bepaald dat de echtgenote van de man momenteel de enige is die gebruik mag maken van de echtelijke woning. De man vernielde een raam om binnen te komen. In de woning bedreigde hij zijn zoon die daarop de woning uitvluchtte. De man is meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij overgedragen aan de zorg van een psychiater. De man wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Man beledigt politieagenten
Wegens belediging van twee politiemensen heeft de politie vannacht op de Grote Markt in Groningen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De man schold de politiemensen zonder enige aanleiding uit. Daarbij trok hij zijn broek naar beneden en richtte zijn onblote achterwerk in de richting van de agenten. De man is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor weer vrij gelaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens belediging

Mannen aangehouden
In de Zwanestraat in Groningen heeft de politie vannacht een 24-jarige en een 27-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden. Politiemensen zagen dat de 27-jarige man op straat urineerde. Bij de bekeuring die hij daarvoor kreeg legitimeerde de man zich met zijn rijbewijs. Hij weigerde die na het opmaken van de bekeuring weer in ontvangst te nemen. Ook gooide hij de juist uitgereikte bekeuring op straat. De andere man bemoeide zich aanhoudelijk met de bekeuringsituatie en weigerde ook na een aantal verzoeken daaromtrent van de politiemensen daarmee op te houden. Daarop zijn beiden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na een gesprek zijn beiden heengezonden.

Mishandeling
Een 23-jarige man uit Haaksbergen is vannacht door de politie aangehouden in een horecagelegenheid aan de Grote Markt in de Stad. De man wordt er van verdacht een 17-jarige cafébezoeker tegen het hoofd te hebben geslagen. Die moest in het ziekenhuis worden behandeld aan aangezichtsletsel. Een getuige had het voorval gezien en kon de verdachte aanwijzen. De ruzie ontstond nadat de verdachte een duw kreeg. Hij dacht daarbij dat het slachtoffer hem die duw had gegeven en sloeg deze vervolgens in het gezicht. De man is na verhoor heengezonden.

Bestuurder onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht in de Voermanstraat in Groningen een 47-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De reed met hoge snelheid over de Eikenlaan in Groningen. Een hem tegemoet komende politiepatrouille stelde daarop een controle in. Daarbij bleek dat de man had gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau werd 2.45 promille alcohol gemeten. Ook bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig is verklaard. Ook daarvoor heeft hij een bekeuring gekregen. Na verhoor is de man heengezonden. Er is hem een rijverbod van 13 uur opgelegd.

Duitsers aangehouden
Op de Damsterkade in Groningen heeft de politie gisteravond een 25-jarige man uit het Duitse Weener en een 22-jarige man uit Esterwegen, ook in Duitsland, aangehouden. De mannen zaten drugs te gebruiken in hun, wat achteraf, geparkeerde auto. Politiemensen die een onderzoek instelden troffen in de wagen een aantal autoradio's en een hoeveelheid Cd's aan. Over de herkomst daarvan konden de mannen geen redelijke verklaring geven. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Fietsendief
In de Herestraat in Groningen heeft de politie gisteravond een 22-jarige man uit Groningen aangehouden wegens fietsendiefstal. De man bood voorbijgangers een fiets te koop aan. Zij waarschuwden de politie die de man nabij de Friggepromenade aantrof. Hij bekende meteen de fiets op het Stationsplein te hebben gestolen. De man is na verhoor heengezonden.

Gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op het Boterdiep in Groningen is gistermiddag een 18-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed op de fiets en werd op de kruising met de Bloemsingel aangereden door een auto bestuurd door 29-jarige vrouw uit Groningen. Die verleende de fietsster geen voorrang. Het slachtoffer kwam met haar fiets te vallen en moest met rugletsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Fietsers botsen
Bij een ongeval tussen twee fietsers in de Oude Kijk in 't Jatstraat in Groningen is gistermorgen een 54-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De man wilde de Broerstraat in rijden, maar zag een hem tegemoetkomende 32-jarige andere fietser over het hoofd. Beiden botsten waarbij de 54-jarige man kwam te vallen. Hij is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Voor nadere informatie: bureau Communicatie, 0 50 - 5 995 010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen en Haren '
Lees ook