Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/24/99

Persberichten stad Groningen/Haren/
Vrijdag, 24 september 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Ongeval letsel
Een 77-jarige fietser uit Groningen liep donderdagochtend een gebroken neus op. De man reed over de Nieuwe Ebbingestraat waarbij hij tijdens hevige regenval de macht over het stuur van zijn fiets kwijt raakte en ten val kwam. Door de val liep de man neusletsel op, waarvoor hij naar een ziekenhuis werd gebracht.

Illegale vreemdelingen
Op de Beneluxweg zijn donderdagmiddag twee mannen uit Duitsland aangehouden. De verdachten stonden met een auto, waarvan het slot was verbroken en de bedrading was doorverbonden bij een benzinestation. Bij controle bleek bovendien dat de 32-jarige bestuurder geen geldig rijbewijs kon tonen en niet in het bezit was van een geldig verblijfsdocument. Beide mannen zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Overbelading
De politie heeft donderdag op het Vrijheidsplein een 27-jarige vrachtwagen chauffeur aangehouden. De man vervoerde op zijn vrachtwagen combinatie perspulp, terwijl de auto met ruim 15 procent was overbeladen. Ook een 50-jarige chauffeur uit Ter Apel werd aangehouden met een overbelading van ruim 15 procent. Op de Europaweg werd een chauffeur uit Loppersum aangetroffen met een overbelading van ruim zes ton suikerbieten. Alle chauffeurs kregen een proces verbaal en een deel van de lading werd aan de Sontweg overgeladen.

Auto in slip
Een 27-jarige automobilist uit Groningen raakte donderdagochtend op de Weg der Verenigde Naties met zijn auto in een slip. Nadat de man een andere auto had ingehaald raakte hij de macht over het stuur kwijt door aquaplaning. Hij botste tegen de achterzijde van de gepasseerde auto en kwam in de sloot terecht. De passagier van de Groninger, een 51-jarige man uit Coevorden liep door het ongeval een gebroken arm op. De auto van de stadjer raakte total loss. Het aangereden voertuig van een 52-jarige man uit Uithuizen liep slecht lichte schade op.

Gebruikers
Op de Bornholmstraat zijn donderdagavond twee gebruikers aangehouden. De beide verdachten een 43-jarige man uit Winsum en een 27-jarige vrouw uit Groningen hadden even tevoren dope gekocht in de Petrus Driesenstraat. Toen zij met hun auto op de Bornholmstraat kwamen, konden zij door de politie worden aangehouden. Na verhoor zijn beiden heengezonden.

Alcohol
Een 46-jarige man uit Groningen kreeg afgelopen nacht een proces verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd met zijn auto op de Ulgersmaweg gecontroleerd. Na een blaastest bleek dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een proces verbaal en rijverbod opgelegd.

Geen rijbewijs
Een 20-jarige man uit Groningen werd afgelopen nacht op de Molukkenstraat aangehouden. De man was als bestuurder van een personenauto eveneens onder invloed van alcohol. Toen de politie hem een stopteken gaf probeerde de verdachte van zitplaats te ruilen met zijn 18-jarige inzittende uit de stad. De agenten trapten daar niet in. De 20-jarige stadjer kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed met ruim 0.5 promille. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. De passagier werd aan het bureau ingesloten. Hij bleek nog voor andere feiten te moeten worden gehoord.

Winkeldiefstal
In het Noorderplantsoen hield de politie donderdagmiddag een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aan. De man bleek in een drankwinkel aan de Kerklaan twee flessen drank gestolen te hebben. Hierbij bedreigde hij het personeel dat hem betrapte. De verdachte verklaarde na zijn aanhouding dat hij de goederen had gestolen om aan drugs te kunnen komen.

Straatroof
In het Noorderplantsoen werd een 37-jarige Groninger donderdagavond door twee mannen beroofd van zijn portemonnee. Terwijl agenten met het slachtoffer stonden te praten passeerde een van de verdachten , een 38-jarige Groninger. Op aanwijzing van het slachtoffer kon hij worden aangehouden. Na een kort verhoor verklaarde hij wie de tweede verdachte was. Rond middernacht kon ook deze verdachte, een 34-jarige Groninger, in de binnenstad worden aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Mishandeling
Een 25-jarige stadjer is afgelopen nacht op de Grote Markt aangehouden. De man mishandelde bij het verlaten van een café aan de Grote Markt een 20-jarige stadjer. Hierbij liep het slachtoffer een hoofdwond op, waarvoor hij in een ziekenhuis enkele hechtingen kreeg. Na een kort onderzoek kon de verdachte in een andere gelegenheid worden opgespoord. Daar bleek dat de verdachte door de klap die hij had gegeven een gebroken hand had opgelopen. Na te zijn gehoord werd hij daarvoor eveneens in het ziekenhuis behandeld.

Nadere informatie via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen/Haren '
Lees ook