Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 08/09/99

Persberichten stad Groningen/
Maandag 9 augustus 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Bedreiging met bijl
Een 49-jarige man uit Groningen is zondagavond ingesloten in een politiecel. De man kreeg op het Kluisgat ruzie met een 25-jarige stadjer over een gemaakte opmerking. De verdachte greep het slachtoffer bij zijn keel en bedreigde hem vervolgens met een bijl. De politie wist de man aan te houden. Hij werd voor een nader verhoor ingesloten. De bijl werd in beslag genomen.

Kassaroof
Een 32-jarige man uit Veendam raakte gistermiddag tijdens een antiekmarkt op het Zuiderdiep zijn kassa kwijt. Terwijl de man in zijn kraam stond kwam een ongeveer 35-jarige man op zijn fiets bij de kraam staan. Toen de Veendammer even niet oplette nam de verdachte de kassa weg. Een onderzoek in de wijde omgeving leverde geen verdachte meer op. In de kassa was enkele honderden guldens aanwezig.

Jongen beroofd van portemonnee
Zondagmiddag beroofden twee 14 en 16 jarige jongens op de Godekenheerd een 17-jarige stadjer. Het slachtoffer werd door de beide jeugdige daders bedreigd met een mes en diverse keren geschopt en geslagen. Hierna werd de portemonnee met ruim tweehonderd gulden uit de kleding van het slachtoffer weggenomen, waarna de daders vluchtten. Na enige speurwerk door de vader van het slachtoffer kon de politie de beide verdachten na enige tijd in hun woning aanhouden. De lege portemonnee bleek nog in de bossages bij de Godekenheerd te liggen. De beide verdachten zijn ingesloten.

Overlast veroorzaakster
Een 26-jarige vrouw uit Polen veroorzaakte zondagmiddag nog al wat overlast in de busrestauratie op het Stationsplein. De vrouw bestelde voortdurend versnaperingen maar weigerde te betalen. Na een verzoek weigerde ze de restauratie te verlaten. Zij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft de vreemdelingendienst zich over haar ontfermd.

Inbreker op heterdaad betrapt
In een woning aan de Gorechtkade betrapte de politie zondagavond een inbreker. Omwonenden meldde de politie dat een inbreker de woning via een ruit was binnengeklommen. Toen de politie aankwam bleek de jongen, een 15-jarige stadjer nog in de woning te zijn. Hij trachtte aan de achterzijde van de woning te vluchten. Daar werd hij echter opgewacht door enkele agenten. De jongen zit nog vast.

Ongeval door alcohol
Op de Beneluxweg raakte een 26-jarige stadjer met zijn auto van de weg. De man verklaarde op onverklaarbare wijze de macht over het stuur te zijn verloren. De auto kwam in het riet van de naastgelegen sloot terecht. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij controle werd ruim 0.5 promille alcohol vastgesteld. Hij kreeg een proces verbaal. De auto werd zwaar beschadigd afgevoerd.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook