Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 08/17/99

Persbericht stad Groningen/
Dinsdag 17 augustus 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Heler aangehouden
De politie heeft gistermiddag in de Nieuwe Kijk in 't Jatstraat een 36-jarige en een 22-jarige man, beiden uit Groningen, aangehouden voor heling. De 36-jarige man bood een fiets aan voor vijf gulden. Deze werd door de 22-jarige betaald, waarna beide heren naar het bureau werden overgebracht om na verhoor te worden heengezonden. De fiets werd in beslag genomen.

Man valt op achterhoofd
Een 39-jarige man uit Barendrecht is gistermiddag op de Vismarkt gewond geraakt toen hij volgens een getuige rechtstandig achterover was gevallen. Het slachtoffer liep daardoor een ernstig bloedende wond op aan zijn achterhoofd. Hij was slecht aanspreekbaar en is overgebracht naar een ziekenhuis.

Bromfietser gewond
Een 43-jarige man uit Groningen is gistermiddag gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets ten val kwam op de Paterswoldseweg. De bromfietser wilde remmen voor een 41-jarige automobiliste uit Groningen, die uit de Flemingstraat kwam. Daarbij kwam de man ten val en maakte een schuiver van een meter of twintig over het asfalt. De man is met letsel aan borst, schouder en been overgebracht naar een ziekenhuis.

Geboeide winkeldief ontsnapt (voorlopig)
Een 53-jarige winkeldief zonder vaste woonplaats is gistermiddag ontsnapt, nadat hij was aangehouden met zijn 34-jarige compagnon. Zij hadden in een warenhuis aan de Herestraat een broek gestolen, die de 53-jarige man in zijn mouw had gestopt. Dat alles werd gezien door twee in burger surveillerende agenten, die beide mannen buiten probeerden aan te houden. Een van de agenten deed de 53-jarige de boeien om, maar moest vervolgens zijn collega bijspringen bij de andere verdachte. Deze probeerde namelijk te vluchten en trapte daarbij tegen de benen van de agent. Hij werd uiteindelijk overmeesterd. De andere was tijdens de overmeestering gevlucht en kon niet meer worden achterhaald. In de woning van de gevluchtte man werd niemand aangetroffen. Wel werd een grote hoeveelheid gestolen kleding aangetroffen. De 34-jarige werd in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt.

Bestuurder onder invloed
Een 28-jarige man uit Groningen is vannacht aangehouden op het Schuitendiep voor het rijden onder invloed. De man reed zonder verlichting met zijn auto en reageerde niet op signalen van de politie. Aan het bureau was de eerste poging op het ademanalyse apparaat niet voldoende en moest hij nogmaals blazen. Dat weigerde de man. Nadat zijn rijbewijs was ingevorderd mocht hij met een dagvaarding het bureau verlaten.

Aanhouding geldboete
Op de Bornholmstraat heeft de politie vannacht een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, omdat hij nog twee boetes had openstaan. De benodigde fl. 300,-- werden direct betaald.

Gewonde bij ongeluk
Bij een ongeluk op de kruising Bornholstraat en de Antwerpenweg is gistermiddag een 24-jarige man uit Groningen gewond geraakt aan zijn hoofd. De man verleende geen voorrang aan een 38-jarige plaatsgenoot die van rechts kwam. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis.

Man bedreigt met mes en pistool
De politie heeft gisteravond in de Helperweststraat een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij had ruzie met een 23-jarige plaatsgenoot en achtervolgde hem tot in een videotheek aan de Verlengde Hereweg. Daar zagen getuigen dat hij met een mes en een pistool het slachtoffer bedreigde. De verdachte rende vervolgens weg. Samen met getuigen ging de politie op zoek naar de man, die uiteindelijk enkele straten verder werd aangetroffen. Aan het bureau bleek dat de verdachte een speelgoedpistool bij zich had en een broodmes. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Fietsendief door publiek staande gehouden
De politie heeft gisteravond een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. Twee mannen van 26 en 34 jaar zagen de verdachte een fiets stelen, waarop zij hem vastpakten en overleverden aan de politie. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Inbreker krijgt spijt
De politie heeft vannacht een 19-jarige inbreker aangehouden, nadat hij zich had gemeld via de telefoon op het Stationsplein. Een uur daarvoor was er ingebroken in het buurtcentrum aan de Goudlaan. Daarbij werd in eerste instantie niets vermist, maar ook geen inbreker aangetroffen. De beller meldde direct dat hij in het buurtcentrum had ingebroken en dat hij ook verantwoordelijk was voor een 63-tal autoinbraken in Krommenie. De man is ingesloten voor de politie in Noord Holland.

Auto-inbreker gepakt
Een 22-jarige man uit Haarlem is vannacht aan de Boerhaavelaan aangehouden voor het inbreken in auto's. Hij werd door agenten gezien toen hij bezig was bij een van de auto's op een parkeerplaats. In de koffer van een auto werden meerdere autoradio's aangetroffen. De man bekende aan het bureau en is ingesloten voor nader onderzoek.

Inbrekers gepakt
De politie heeft vanmorgen twee mannen van 40 en 42 jaar uit Groningen aangehouden toen zij een woninginbraak aan de Idastraat bijna hadden voltooid. Het hele huis was overhoop gehaald en twee tassen met videobanden en cd's stonden al klaar voor vertrek. Beiden zijn ingesloten.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting 050 - 599 5010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook