Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 08/29/99

Persberichten stad Groningen/
Zondag 29 augustus 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Groningen: Rijden onder invloed
De politie heeft zaterdagmorgen een 39-jarige man uit Winschoten bekeurd wegens het rijden onder invloed. De man reed in een auto over de Beneluxweg in Groningen en werd daar door de politie gecontroleerd. De uitslag van de ademtest was 470 ugl (norm is 235 ugl). Aan verdachte is een dagvaarding uitgereikt.
Op de Zaagmuldersweg is een 30-jarige man uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten hadden de man in zijn auto zien rijden over de Europaweg en het Damsterdiep. Aan het bureau blies de man 760 ugl (norm is 235 ugl). Proces-verbaal is opgemaakt. Op de Gedempte Kattendiep heeft de politie een 34-jarige man uit Groningen bekeurd voor het rijden onder invloed. De man stopte aldaar zijn auto en urineerde tegen een muur. Bij het bekeuren van de man voor dit feit merkten agenten dat de man alcohol had gebruikt. Vervolgens is hij aangehouden en heeft aan het politiebureau een blaastest afgelegd. De uitslag daarvan was 455 ugl (norm 235 ugl). Aan de man is een dagvaarding uitgereikt en een boete voor het rijden onder invloed van fl. 900,--.

Groningen: Man steelt mobiele telefoon
Een 35-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag betrapt op het stelen van een mobiele telefoon uit een winkel aan de Herestraat in Groningen. Aanvankelijk kon de man met het apparaat ontkomen. Aan de hand van het van een getuige verkregen signalement kon de politie de man even later op de Nieuwstad in Groningen aanhouden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. In verband met recidive zal de man de komende week voorgeleid worden aan de officier van justitie en de rechter-commissaris.

Groningen: Aantreffen harddrugs
Tijdens een controle in de auto van een 22-jarige man uit Groningen trof de politie 11 gram verdovende middelen (vermoedelijk heroïne) aan. Verdachte is een bekende van de politie. Agenten zagen dat hij zich verdacht gedroeg en stelden een nader onderzoek in. Vervolgens werd de drugs aangetroffen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten in het politiebureau in Groningen.

Groningen: Diefstal personenauto
Vanaf de CH Petersstraat in Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een personenauto weggenomen. Het gaat om een Opel Kadett, kleur zwart met roden biezen. De auto is door de politie landelijk gesignaleerd.

Groningen: Negeren afzetting en rijden onder invloed Zaterdagavond heeft de politie een 21-jarige man uit Groningen bekeurd voor het negeren van een afzetting en rijden onder invloed. De man reed op een bromfiets over het Hereplein in Groningen. Aldaar was een afzetting aangebracht is verband met het vuurwerk. De afzetting bestond uit een hek met borden en afzetlinten. Verdachte reed met zijn bromfiets tegen het hek en de linten aan. Op aanspreken door de politie reageerde hij niet, warna hij vervolgens werd aangehouden. Aan het politiebureau is van hem een blaastest afgenomen. De uitslag daarvan was 545 ugl (norm is 235 ugl). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed en het niet voldoen aan een bevel of vordering door de politie.

Groningen: Brand in pand Bakker Bart hoek Herestraat / Grote Markt Groningen
Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een brand in een pand van Bakker Bart staande
op de hoek Herestraat / Grote Markt in Groningen. Het vuur is op de vierde etage ontstaan en heeft in ieder geval
deze etage en de zolderverdieping totaal verwoest. De brandweer bestreed de brand met meerdere voertuigen,
waaronder twee ladderwagens. Ter controle en beveiliging heeft de brandweer ook enkele belendende percelen
moeten betreden. Hiervoor zijn enkele deuren geforceerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche zal daarnaar een nader onderzoek instellen. Door de grote drukte was het voor politie en
brandweer moeilijk het pand te bereiken. Openbare werken van de gemeente Groningen heeft ter plaatse dranghekken aangebracht om het publiek op afstand te kunnen houden.

Groningen: Proces-verbaal wegens urineren op straat De politie heeft een 29-jarige man uit Groningen bekeurd wegens het urineren in en gang nabij de Peperstraat in Groningen. Terwijl zijn gegevens werden genoteerd, rende hij er plotseling vandoor. Hij rende de Peperstraat in richting Poelestraat. Het was daar op dat moment zeer druk en verschillende voorbijgangers werden door hem opzij geduwd, waarbij verschillende mensen kwamen te vallen. Op een gegeven moment kon een agent verdachte aanhouden. Vervolgens trachtte verdachte de agent nog een vuistslag te geven, doch deze wist dat te ontwijken. de man verzette zich hevig maar kon geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende aldaar het plassen op straat, maar ontkende de wederspannigheid. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: Mannen vernielen taxi
Twee nog onbekende mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag vernielingen aangericht aan een taxi. Een taxichauffeur vervoerde een klant en stopte om een vriend van de klant op de Nieuweweg te laten instappen. Deze vriend stond echter te urineren tegen een winkelpui. De chauffeur maakte hierover een opmerking, waardoor beide manmen boos werden. De vriend urineerde vervolgens over de motorkap van de taxi. Vervolgens werd een zijruit en een spiegel van de taxi vernield. Aangifte wordt opgenomen.

Groningen: Verkeersongeval met alcoholgebruik
Afgelopen nacht is een verkeersongeval gebeurd op de kruising Nassauplein / Amalia van Solmstraat in Groningen. Een 18-jarige jongen verleende als bestuurder van een fiets op de kruising geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 44-jarige man uit Hoogeveen. De schade was gering en niemand liep letsel op. Wel bleek de veroorzaker teveel te hebben gedronken. De uitslag van zijn ademtest was 475 ugl (norm 235 ugl). Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Man breekt pols
Een inwoner van Groningen (leeftijd onbekend) heeft afgelopen nacht zijn pols gebroken bij een vechtpartij op de Florakade in Groningen. De man liep aldaar met zijn vriendin. Twee jongens op een scooter maakten opmerkingen naar zijn vriendin, waarover aangever zich kwaad maakte. Vervolgens ontstond tussen betrokkenen een vechtpartij waarbij aangever kwam te vallen en zijn pols brak. Hij is voor behandeling opgenomen in het AZG. Aangifte wordt opgenomen.

Voor nadere informatie, bureau voorlichting, tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook