Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 08/18/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 18 augustus 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Overvallers aangehouden
De politie heeft vannacht vijf mannen (tussen de 17 en 19 jaar) uit Groningen aangehouden voor het overvallen van twee mannen uit Groningen van 21 en 22 jaar. De slachtoffers liepen over de Hereweg en werden door de groep aangesproken onder bedreiging van een vuurwapen. Nadat een muntstuk van vijf gulden was afgegeven, fietsten de daders ervandoor. Op het Ged. Zuiderdiep spraken de slachtoffers de politie aan, die met hen in de omgeving gingen zoeken. Op de hoek van de Nieuwstad met de Kleine Haddingestraat werd de groep aangetroffen. Bij een 17-jarige dader werd een speelgoedpistool aangetroffen en bij een 18-jarige dader een mes. Hij was ook in het bezit van een stad-streekkaart van een persoon die begin dit jaar bij deze persoon was ontvreemd. De hele groep zit nog vast voor nader onderzoek.

Openlijke geweldpleging
De politie heeft vannacht een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor openlijke geweldpleging op het Ged. Kattendiep. Getuigen zagen dat hij samen een 18-jarige man bezig was met het inslaan van een ruit van een café, opgestapelde stoelen en een container omgooiden en voorbijgangers bekogelden en intimideerden. Op de Trufsingel trof de politie beide mannen aan, waarbij tijdens het aanspreken de 18-jarige ervandoor ging. De 19-jarige zit vast voor verhoor.

Tippelaarster aangehouden
De politie heeft gisterochtend een 32-jarige tippelaarster uit Groningen op Spilsluizen aangehouden, omdat zij buiten de tippelzone werkzaam was. Aan het bureau bleek dat de vrouw al eerder een waarschuwing had gekregen. Ze is daarom met een verblijfsontzegging weggestuurd.

Fietsendief aangehouden
De politie heeft gistermorgen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor het stelen van een fiets in de Herestraat. De politie zag de man de fietstassen over het muurtje bij de Emmabrug gooien en sprak daarop de man aan. Hij bekende direct de fiets net te hebben gestolen. De man is na verhoor weggestuurd.

Hennepkwekerij opgerold
De politie heeft gistermorgen een professioneel ingerichte hennepkwekerij opgerold in de Bloemstraat. Aan de achterzijde van de woning kwamen drie luchtkokers uit het pand, waaruit de henneplucht kwam. Met een machtiging trad de politie via het balkon binnen en trof daar 222 in bloei staande hennepplanten. De planten en apparatuur zijn vernietigd.

Bejaarde met smoesje berooft
Een 95-jarige vrouw is gistermiddag op de Landsteinerlaan beroofd van fl. 75,-. Ze liep met haar rollator op de weg naar huis. In de Landsteinerlaan werd ze door twee blanke mannen van ongeveer 23 jaar oud aangesproken. Ze gaven haar een papiertje waar een adres op zou staan en vroegen de vrouw waar dat was. De vrouw kon echter niets ontcijferen, waarop de mannen het papiertje terugnamen en verdwenen. Vervolgens zag de vrouw dat haar tas aan de rollator open was en haar portemonnee er uit was gehaald.

Mislukte overval
Een overval op een sexshop aan het Gedempte Zuiderdiep is gisteravond mislukt. Een gemaskerde man kwam binnen met een lang puntig voorwerp. Daarmee bedreigde hij een 45-jarige vrouw achter de kassa. Deze liep gelijk weg en riep naar haar vriend, waarop de overvaller zich bedacht en snel vertrok.

Vrouw gewond
Een 76-jarige vrouw uit Groningen is gistermiddag op de Nieuwe Ebbingestraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 38-jarige automobiliste passeerde een 30-jarige vrouw op een driewieler. Gezien de trage snelheid heeft het slachtoffer geprobeerd tussendoor te rijden, maar kwam ten val en raakte zowel de auto als de driewieler. Ze is met een beenwond overgebracht naar een ziekenhuis.

Snelheidscontrole
De politie heeft gisteravond tussen 20.00 en 21.30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Friesestraatweg. Van de 270 passerende bestuurders ontvangen 30 binnenkort een acceptgiro thuis. De hoogste snelheid was 86 km/u terwijl slechts 50 km/u is toegestaan.

Overtreding APV
De politie heeft gisteravond een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor het overtreden van de APV van Groningen. Hij lag namelijk te slapen in een portiek aan de Schoolstraat. De man is na verhoor met een bon van fl 80,- weggestuurd.

Bestuurder onder invloed
Een 24-jarige man uit Kootstertille is vannacht op de Praediniussingel aangehouden voor het rijden onder invloed (1,1 promille). De man mocht het bureau met een boete van fl. 900,- en een rijverbod van vijf uur verlaten.

Ademtest lukt niet
De politie heeft vannacht van een 42-jarige man uit Delfzijl een bloedproef laten afnemen voor het rijden onder invloed. De man was op de Barnsteenstraat aangehouden vanwege zijn rijstijl. Verschillende blaasproeven werden gedaan, maar geen enkele was goed genoeg voor een juiste meting. Daarop heeft een GGD-arts wat bloed van de man afgenomen, waarna hij is weggestuurd.

Man negeert ontzegging
De politie heeft vannacht in een hotel aan de Grote Markt een 19-jarige man uit Lemmer aangehouden. De man had eerder in de nacht een ontzegging van het hotelpersoneel gekregen, omdat hij samen met een groepje jongeren een lamp had kapotgemaakt. Desondanks kwam de man toch een uur later weer in het hotel. Hij is na verhoor heengezonden.

Gewonden bij ongeluk
Op de Middelberterweg zijn gistermiddag een 80-jarige man en 75-jarige vrouw, beiden uit Groningen, licht gewond geraakt, nadat ze met de auto over de kop in een sloot belandden. De man had geen voorrang verleend aan een 30-jarige bestuurder uit Hoogezand, waardoor een aanrijding ontstond die in de sloot eindigde. De slachtoffers werden overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen, waar de verwondingen meevielen.

Aanhouding boete
De politie heeft gisteravond in het Sloep een 41-jarige man uit Groningen aangehouden, die naar eigen zeggen met een zaklantaarn in de bosjes op zoek was naar zijn poesje. De man stond gesignaleerd voor een openstaande boete en werd meegenomen naar het bureau. Aangezien hij niet wilde betalen, wilde de politie zijn auto buiten gebruikstellen voor 28 dagen. Daarop betaalde de man zijn boete van fl. 93,75 en mocht bij het verlaten van het bureau zijn auto meenemen.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook