Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 08/07/99

Persberichten stad Groningen/
Zaterdagochtend 7 augustus 1999

Dagelijkse berichten district Groniogen/Haren

Gevangenisstraf tegoed
Bij een controle op de Klaprooslaan hield de politie vrijdagmiddag een 21-jarige stadjer aan. Hij bleek na onderzoek nog een gevangenisdraf van vijf dagen tegoed te hebben. Hij werd overgedragen aan de parketpolitie.

Mishandeling
Een 13-jarige jongen uit de stad kreeg vrijdagavond omstreeks 17.00 uur diverse klappen van een groepje van acht of negen jongen. De jongen fietste op de Engelberterweg ter hoogte van het zwembad waar hij door de verdachten werd tegen gehouden. Hij kreeg vervolgens diverse klappen tegen zijn hoofd waardoor hij zijn oog werd dichtgeslagen. Bovendien werd zijn fiets vernield. De jongen moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie vraagt om getuigen van het voorval.

Alcohol gebruik in wrak
Op de Friesestraatweg haalde de politie bij een controle een 49-jarige Groninger van de weg. De man bleek onder invloed van alcohol een auto te besturen. Onderzoek gaf ruim 1 promille alcohol aan. Bovendien reed de man in een auto die niet aan de technische eisen voldeed. De man kreeg een proces verbaal en deed afstand van het wrak.

Echtpaar beroofd in woning
Een 76 en 77 -jarige echtpaar is vrijdagmiddag rond 16.00 uur in hun woning aan de Henriette Roland Holststraat beroofd en mishandeld. Terwijl de vrouw in haar keuken stond kwam via de geopende keukendeur een man binnen die haar van achteren vastpakte. De verdachte eiste geld van de vrouw. Toen de echtgenoot op de ontstane worsteling afkwam kreeg hij meteen klappen en schoppen van de verdachte. De dader ziet vervolgens kans een portemonnee uit de keuken weg te nemen, waarna via de tuin vermoedelijk richting Vondellaan wegvlucht. In de portemonnee zaten enkele tientjes. De verdachte zou een blanke man, vrij lang met een kaal hoofd, gekleed in een wit T-shirt zijn.

Brandstichting
Een 30-jarige man uit Groningen stichtte vrijdagmiddag brand bij een geitenboerderij aan de Kluiverboom. Getuigen zagen de verdachte met een tweede man bij de boerderij wegkomen, waarna vervolgens brand werd geconstateerd. De brand werd door een getuige geblust. Op grond van het signalement werd de verdachte in de omgeving aangehouden. Hij bekende en kreeg een proces verbaal. Bij de boerderij liepen enige pakken stro brandschade op.

Winkeldiefstal
Een 40-jarige man uit Groningen bedreigde vrijdagavond een personeelslid van een supermarkt aan de Kerkstraat in Haren. De verdachte was betrapt bij een stelen van enkele vleespakketten. Toen het personeelslid de verdachte aansprak begon hij zich vervelend te gedragen. Een juist passerende politieman hield de verdachte aan. Hij bleek in een tas nog andere mogelijk van diefstal afkomstige goederen bij zich te hebben. De verdachte werd ingesloten.

Autokraker betrapt
Vrijdagavond werd op de Melisseweg een 29-jarige man uit Groningen betrapt bij het inbreken in een auto. De eigenaar hoorde lawaai en zag dat de verdachte een ruit van zijn auto had vernield. Toen de verdachte zich betrapt wist ging hij er vandoor. Na een zoektocht in de omgeving werd de verdachte in een nabijgelegen parkje gevonden. De man werd ingesloten. Ook een tweede auto bleek inmiddels te zijn opengebroken.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel.050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook