Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 08/25/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 25 augustus 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Verkeerscontroles
Op de Bedumerweg is dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden waarbij elf bonnen zijn uitgeschreven aan automobilisten die geen gordel droegen. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het feit dat zij hun rijbewijs niet bij zich hadden. Aan het eind van de middag is door de politie verkeersregelend opgetreden bij de kruising Damsterdiep / Europaweg om een zo vlot mogelijke doorstroming te bewerkstelligen. Uiteindelijk zijn daarbij nog wel 56 automobilisten bekeurd omdat zij de kruising blokkeerden, de rijstrookindeling negeerden en door rood licht reden.

Heler aangehouden
De politie werd dinsdagmiddag gewaarschuwd dat er in de Rode Weeshuisstraat een fiets werd weggenomen. In de straat aangekomen meldde een getuige dat een 21-jarige man uit Groningen de fiets net van een onbekend gebleven dief had gekocht. De fietsenheler verklaarde de fiets voor f 10.- gekocht te hebben. Hij is aangehouden en kreeg een dagvaarding mee. De fiets is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Kledingdieven aangehouden
Twee mannen uit Groningen, 35 en 38 jaar oud, zijn dinsdagmiddag op de Nieuwe Ebbingestraat aangehouden omdat zij uit een kledingwinkel aan de Vismarkt zeven T-shirts hadden weggenomen. Omdat de 35-jarige Stadjer nog straf tegoed had werd hij overgedragen aan justitie. Beide mannen kregen een dagvaarding mee.

Vrouw slaat ruiten in
Een 35-jarige vrouw zonder vaste woonplaats is dinsdagmiddag aangehouden omdat zij bij een gebouw voor geestelijke hulpverlening aan de Sint Walburgstraat vier ruiten had ingeslagen. De vrouw kwam tot haar daad omdat ze in de problemen zit. Na verhoor wegens de vernieling wilde de vrouw niet op het hulpaanbod van de politie ingaan. Later in de middag kreeg de politie weer bemoeienis met de vrouw toen zij in de Poelestraat brand trachtte te stichten. Bij haar aanhouding schopte de vrouw tegen een politiewagen. De vrouw is bekeken door een psychiatrische hulpverlener en na verhoor op vrije voeten gesteld.

Lastige zwerver
Bij een opvanghuis aan de Schoolstraat is dinsdagavond een 39-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden omdat hij zich niet wilde verwijderen. De man was de toegang geweigerd en werd daarop vervelend naar het personeel van het opvanghuis. Na verhoor is de man later op de avond op vrije voeten gesteld.

Controle drugs
In het Noorderplantsoen en in de Verlengde Visserstraat is dinsdagavond en ?nacht gecontroleerd op het in bezit hebben van verdovende middelen. In het plantsoen had een 25-jarige man uit Groningen een gram cocaïne en kalmeringspillen in zijn bezit. Omdat de man reeds vaker voor dit soort feiten in aanraking is geweest met de politie is hij inverzekering gesteld. Een 20-jarige man uit Delfzijl fietste rondjes door de Oude Kijk in 't Jatstraat en bleek drie gram cocaïne bij zich te hebben. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Zes auto's beschadigd
Een bewoner van de Grachtstraat zag dat dinsdagnacht een aantal jongens auto's aan het vernielen waren in zijn straat en ging er achteraan. De politie trof in de Louise Henriettestraat twee 22-jarige mannen uit Groningen aan die voldeden aan het signalement. In de Grachtstraat bleken zes auto's krassen, afgebroken ruitenwissers en kapotte buitenspiegels te hebben. De mannen ontkennen de vernielingen en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook