Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 08/20/99

Persberichten stad Groningen/
Vrijdag, 20 augustus 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Politie lost diefstallen, mishandelingen en berovingen op. Met de aanhouding op zondag 8 augustus van twee jongens van 14 en 16 jaar heeft de politie een reeks van diefstallen, mishandelingen en berovingen opgelost. De jongens werden gepakt toen ze bij een beroving op de Godekenheerd van een 17-jarige jongen 210 gulden hadden buitgemaakt. Tijdens het verhoor bekenden het tweetal diverse feiten. Zo vielen ze dit jaar diverse fietsers lastig op het fietspad tussen de Korrewegbrug en Beijum, en eisten telkens een of twee gulden, die ze vaak kregen. Ze stalen snoep en drinken uit winkels. Uit verveling sloegen ze leeftijdsgenootjes in elkaar. Ze beroofden een klant van een computerspelletje, die deze net had gekocht en leverden deze weer in voor geld. Ook werd een vrouw op het fietspad naar Zuidwolde mishandeld.
Hun activiteiten, die vaak slechts een paar gulden opleverden, waren bedoeld om weed te kopen. Een eveneens 16-jarige jongen werd later aangehouden, omdat hij met de twee enkele feiten had gepleegd.

Greep uit de kassa
Een nog onbekende man van in de dertig heeft gistermiddag in een slijterij aan de Hereweg een paar honderd gulden uit de kassa gepakt en is vervolgens weggerend. Bij binnenkomst liet de man een fles drank vallen, waarop de medewerker van de winkel een dweil van achteren ging halen voor het schoonmaken. Daarop zag de 'klant' kans zijn slag te slaan.

Glaszetter loopt slagaderlijke bloeding op
Een 47-jarige glaszetter uit Musselkanaal is gistermiddag gewond geraakt bij werkzaamheden in de Oude Boteringestraat. De man verplaatste een thermopaneraam met een collega zonder gebruik te maken van zuignappen en beschermende kleding. Toen ze het raam neerzetten zag de glaszetter dat het bloed uit zijn onderarm golfde. In afwachting van de ambulance konden agenten aan de man eerste hulp verlenen. De glaszetter is overgebracht naar een ziekenhuis.

Drugscontroles
Tijdens een controle op drugsgebruik heeft de politie gisteravond in de Delistraat een 34-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cocaïne. De vrouw verzette zich hevig toen agenten vroegen om uitlevering van de drugs. Hevig schreeuwend liet ze zich uiteindelijk vallen. Op weg naar het bureau begon ze te spugen en de agenten te beledigen. Hiervoor heeft ze een proces verbaal gekregen. De vrouw is ingesloten voor verhoor. In de Nieuwstad controleerde de politie gisteravond twee mannen van 24 en 26 jaar uit Groningen. Beiden bleken niets bij zich te hebben. De 24-jarige wilde echter niet zijn naam geven en zette een grote mond op. Na verteld te hebben dat als hij zijn naam niet wilde geven, hij mee naar het bureau moest, volharde de man en mocht hij na twee uurtjes rust weer vertrekken.

Diefstal in zwembad
De politie heeft gisteravond twee jongens van 17 jaar aangehouden voor een diefstal in de kleedruimte van het zwembad aan het Kardingeplein. Een 38-jarige man die de kleedkamer inliep zag dat de twee in zijn tas zaten te pluizen. Daarop bleven de twee in afwachting van de politie zitten. Beide jongens zijn na verhoor heengezonden.

Man bedreigt stappers
De politie heeft vannacht een 24-jarige man uit Drachten aangehouden voor bedreiging van twee mannen van 21 en 22 jaar uit Groningen op de Grote Markt. De man liep op de twee pratende mannen af en begon ze verbaal te bedreigen. Nadat hij eerst wat had geduwd trok hij een mes en maakte stekende bewegingen richting de twee, die daarop wegrenden richting de Oude Ebbingestraat. De belager haalde de twee echter op de fiets in en begon rondjes om de slachtoffers te fietsen. Daarop gingen de mannen weer richting zuidzijde van de markt, achtervolgd door de razende fietser. Drie portiers schoten de mannen te hulp, maakten de belager zijn mes afhandig en leverden hem aan de gearriveerde politie over. De man is ingesloten.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, tel 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook