Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 23-06-99

Persberichten Stad Groningen/
Woensdag 23 juni 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Ongeval met taxi
Een 21-jarige taxichauffeuse uit Groningen die onder het rijden een mapje, dat van het dashboard was geleden, wilde oppakken is dinsdagmiddag op de Regulusstraat tegen een geparkeerde staande bestelbus gereden. Beide wagens raakten zwaar beschadigd en zijn afgevoerd. De vrouw is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Tractor ramt viaduct
Een viaduct van de Oosterhamrikbaan dinsdagmiddag geramd door een giekarm van een tractor die op de Kardingerweg reed. De arm raakte het viaduct waardoor er een betonnen plaat met een geschat gewicht van 1500 kg naar beneden viel. Het vallend gesteente raakt een stilstaande bestelbus die licht beschadigd raakte. De 30-jarige tractorbestuurder uit Bedum is met nek- en schouderklachten door de GGD bekeken.

Alcomobilist
Op de Zonnelaan is dinsdagnacht een 43-jarige automobilist uit Aduard gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.2. Met een proces-verbaal en een dagvaarding is de man heengezonden.

Gestolen auto
Een 37-jarige man uit Groningen die dinsdagmiddag net aangifte had gedaan van diefstal van kentekenplaten van zijn auto trof in de Kievitstraat een zelfde auto aan met zijn kentekenplaten. Onderzoek wees uit dat de auto was gestolen in de Struisvogelstraat. De kentekenplaten waren gestolen van een auto geparkeerd aan de Gerbrand Bakkerstraat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Dief verzet zich tegen aanhouding
Een 40-jarige man uit Groningen die uit een drogisterij aan de Platinalaan een verzorgingsartikel had weggenomen bedreigde, nadat hij betrapt was, de 44-jarige eigenaar van de zaak. De winkeldief liep weg maar kon door een voorbijganger in een nabijgelegen parkje worden overmeesterd. De man is overgedragen aan de politie die hem na verhoor en met een dagvaarding op vrije voeten stelde.

Openbare dronkenschap
Op het Gedempte Zuiderdiep heeft de politie een 29-jarige man zonder vast woonplaats aangehouden voor winkeldiefstal en openbare dronkenschap. De politie kreeg meldingen van een dronken agressieve man die voorbijgangers lastig viel op de Vismarkt en omgeving. Op het Gedempte Zuiderdiep werd gezien dat de man een flesje bier uit een supermarkt meenam en hij is daarvoor aangehouden. De man is ter ontnuchtering ingesloten en zal nadat hij zijn roes heeft uitgeslapen gehoord worden voor de diefstal.

Voetganger kijkt niet uit bij oversteken
Een 60-jarige vrouw uit Groningen verleende dinsdagmiddag bij het oversteken van de Guldenstraat geen voorrang aan een 19-jarige plaatsgenoot op een bromfiets. Beiden kwamen ten val en de vrouw is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Haren: Aanhouding in parkeerkelder
Dinsdagnacht zijn twee jongemannen (18 en 20) in de parkeerkelder aan de Voorhorst te Haren aangehouden omdat zij bezig waren een TL-bak te demonteren. De 20-jarige man uit Groningen en de 18-jarige jongen uit Haren verklaarden in de parkeerkelder met een bromfiets te hebben rondgereden. Na verhoor zijn de heren met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, 0 50 - 5 995 010

Deel: ' Politiebericht Stad Groningen '
Lees ook