Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 21-06-99

Persberichten stad Groningen/
Maandag 21 juni 1999

Dagelijkse persberichten District Groningen/Haren

Dronken motorrijder uit de bocht
De politie heeft gisteravond een dronken man van 35 jaar uit Groningen op de Siersteenlaan aangehouden, nadat hij met de motor uit de bocht was gevlogen. De man had een taxi genomen vanuit de stad naar huis. Toen hij de taxi verliet wilde hij niet betalen en ging er op de motor vandoor. De politie kwam de motorrijder tegen aan het einde van de Siersteenlaan, zag hem uit de bocht vliegen en in de sloot belanden. Met veel hang en trekwerk kreeg de politie de niet meewerkende man op de wal. Drijfnat werd hij overgebracht naar het bureau, waar bleek dat hij een alcoholpromillage had van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is met een dagvaarding op zak thuisgebracht.

Slachtoffer ongeval aangehouden
De politie heeft gistermorgen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat was gebleken dat de scooter waarop hij had gereden al een jaar als gestolen stond gesignaleerd. De man had op de kruising Kajuit en Leizijde geen voorrang verleend aan een 44-jarige automobilist uit Groningen. De bestuurder van de scooter raakte daarbij licht gewond en werd na behandeling in het ziekenhuis aangehouden voor de diefstal en is ingesloten voor nader onderzoek.

Aanhoudingen voor Opiumwet
De politie heeft gisteravond en vannacht meerdere aanhoudingen verricht na controle op drugs. In het Noorderplantsoen trof de politie vier bolletjes cocaïne aan bij een 39-jarige man uit Groningen. Bij een 44-jarige plaatsgenoot werd in hetzelfde plantsoen een kleine hoeveelheid heroïne aangetroffen. In de Sint Eustatiusstraat werd een gebruikershoeveelheid cocaïne in beslag genomen van een 40-jarige man uit Groningen. In dezelfde straat werd later in de nacht een 31-jarige man aangehouden. Hij zat in een auto voor een woning en bleek bij controle niet over een rijbewijs te beschikken, maar wel over een kleine hoeveelheid heroïne en cocaïne. Op grond hiervan werd in de woning een inval gedaan. Daarbij werd een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Naast geld werd een grammenweger aangetroffen. Alle verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Vrouw gewond
Een 52-jarige vrouw uit Zevenhuizen is gisteravond gewond geraakt bij een ongeluk op de kruising Vondellaan, Ketwich van Schuurlaan en de Queridolaan. De vrouw zat bij een 58-jarige plaatsgenoot in de auto, die op de kruising geen voorrang kreeg van een 29-jarige automobilist uit Groningen. Deze man wilde vanaf de Queridolaan de kruising oversteken. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Inbrekers aangehouden
De politie heeft gisteravond twee inbrekers van 32 jaar uit Groningen aangehouden op een bedrijventerrein aan de Gideonweg. In eerste instantie kreeg de politie een melding dat er drie mannen bezig waren met het inladen van goederen in een auto. De politie trof twee personen aan bij de auto, die direct bekenden. Onderzoek op het terrein leverde geen derde verdachte op.
De auto was voorzien van kentekenplaten die twee weken eerder van een exact dezelfde auto waren gestolen. De man verklaarde dat hij met de onverzekerde auto heeft getankt zonder te betalen. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden.

Man slaapt in auto
De politie heeft gisterochtend een 39-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij slapend in een auto van een ander op de Oosterhamriklaan werd aangetroffen. De eigenaar meldde een inbraak in zijn auto, maar daarvan wilde de verdachte niets weten. Desondanks bleek dat de auto was doorzocht en dat er snoepjes werden vermist. De verdachte verklaarde dat het portier open was en dat hij in de auto een geschikte slaapplaats had gevonden. Hij is na verhoor heengezonden.

Bestuurder onder invloed
De politie heeft een 22-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij met zijn auto vannacht tegen een lantaarnpaal was gereden op de Meeuwerderweg. De auto was leeg toen de politie arriveerde. De bestuurder was aan het bijkomen in een nabij gelegen woning. Aan het bureau bleek een te hoog alcoholpromillage (0,7 promille). Aangezien de man vorige week ook al een keer voor het rijden onder invloed was aangehouden, werd hem alleen een dagvaarding uitgereikt, waarna hij het bureau mocht verlaten.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting; 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook