Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 06/30/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 30 juni 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Stremming van wegen
In verband met een braderie is de Oosterstraat op zaterdag 3 juli gestremd van 11.00 uur tot 19.00 uur. Er zijn omleiding routes aangegeven. Ook de stadsbussen zullen volgens een alternatieve route rijden.
Ook de Gideonbrug en Euvelgunnerbrug zullen zaterdag 3 juli enige tijd worden afgesloten. Vanaf 07.00 uur zal een nieuwbouwschip deze bruggen passeren. De bruggen zullen gemiddeld een half uur zijn geopend. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Diefstal uit schoolgebouw
Uit een schuur van het Maartenscollege aan de Hemmenlaan te Haren werd afgelopen weekend een aantal goederen weggenomen. De daders maakten bovendien gebruik van de aanwezige brandblusapparatuur . Het schuurtje werd geheel onder gespoten. De schade is een paar honderd gulden.

Lastige zwerver
Achter een schoolgebouw aan de Van Schendelstraat werd dinsdagochtend een 26-jarige stadjer aangehouden. De man had achter de school een slaapplaats gevonden. Toen hij door agenten werd wakker gemaakt begon hij de agenten te bedreigen. Hij moest met gepast geweld worden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man heengezonden.

Inbraak buurtcentrum
Maandagnacht werd er in een buurtcentrum aan de Oosterweg ingebroken. Na het ingooien van een ruit werd het gehele pand doorzocht. Uit diverse potjes werd een bedrag van een paar honderd gulden weggenomen. Bovendien werd een telefoontoestel vernield en een videorecorder ontvreemd.

Autowrakken opgevist
In het Van Starckenborgkanaal werden bij baggerwerkzaamheden maandagavond een drietal autowrakken opgevist. Bij onderzoek bleken de voertuigen allen van diefstal afkomstig. Gezien de staat van dienst konden de wrakken direct worden afgevoerd naar een sloper.

Ongeval met letsel
Op de Friesestraatweg botste een 26-jarige man uit Westerhaar dinsdagmiddag op de auto van een 40-jarige inwoner van Veenhuizen. De Westerhaarder zag te laat dat enkele voertuigen voor het rode licht stonden te wachten, waarna hij op de stilstaande Veenhuizer botste. Een 33-jarige passagier uit Veenhuizen moest met nekletsel naar een ziekenhuis. Beide voertuigen liepen forse schade op.

Te lange rij/reistijd
Twee buschauffeurs uit Cesiomaggiore Italië kregen gistermiddag een proces verbaal en geldboete van elk driehonderd gulden opgelegd. De beide mannen waren als chauffeurs van een Italiaanse touringcar werkzaam en zij bleken bij controle een te lange rijtijd te hebben gehad. De bus werd na aflevering van de passagiers, een Italiaans muziekgezelschap, gedurende acht uur stilgezet.

Alcohol
Een 22-jarige snorfietser uit de stad werd afgelopen nacht aangehouden op de Akeleiweg. De man reed met zijn snorfiets over de Beneluxweg. Nadat hij op de Akeleiweg staande was gehouden, bleek hij alcohol te hebben gedronken. Onderzoek gaf ruim 1.3 promille aan. Hij kreeg een geldboete van ruim vijf honderd gulden opgelegd.

Winkeldiefstal
Twee vijftien jarige meisjes uit de stad werden gistermiddag betrapt bij een warenhuis op de Grote Markt. Zij namen enkele kledingstukken weg. Zij werden door beveiligingspersoneel overgedragen aan de politie. Bij onderzoek bleken ze nog enkele kledingstukken uit andere winkels te hebben weggenomen. In de woning van een van beide dames werd nog zes kledingstukken aangetroffen. Tegen beide dames wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding met alcohol
Een 33-jarige inwoner van Groningen veroorzaakte dinsdagavond een aanrijding op de Parkweg. De man keerde plotseling op de rijbaan van de Parkweg. Hierbij liet hij de weg niet vrij voor achter op komend verkeer. Twee andere auto?s botsten vervolgens tegen de auto van de stadjer. Bij onderzoek bleek de stadjer alcohol te hebben gebruikt. Controle gaf een promillage van ruim, 0.7 promille aan. Hij kreeg een geldboete van driehonderd en negentig gulden opgelegd. Ook een 53-jarige man uit Groningen werd gistermiddag aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man had op de Orchideestraat een aanrijding veroorzaakt. Toen agenten ter plaatse kwamen constateerden zij alcohol gebruik. Bij een controle werd ruim 0.8 promille alcohol geconstateerd. De man kreeg een proces verbaal.

Aanhouding in woning van ouders
Een 35-jarige man uit Groningen werd dinsdagavond aangehouden in de woning van zijn ouders aan de Paracelsusstraat. De man maakte mishandelde zijn moeder en eiste geld. Toen hij dit niet kreeg vernielde hij huisraad. Toen agenten bij de woning kwamen bleek de man te zijn vertrokken. Terwijl de schade werd opgenomen kwam de stadjer terug. Hij werd aangehouden en ingesloten. De man bleek onder invloed van alcohol.

Diefstal uit auto
In een parkeergarage op het Gedempte Kattendiep werd dinsdagavond een 34-jarige man uit Groningen betrapt toen hij in een geparkeerde auto inbrak. De eigenaar, die juist bij zijn auto terugkwam, kon de verdachte overmeesteren en overdragen aan de politie. De verdachte had reeds enkele goederen weggenomen en hij was bezig de autoradio te demonteren. De verdachte werd ingesloten.

Man springt door raam
Een 19-jarige inwoner van het AZC aan de Laan van de Vrijheid sprong dinsdagavond door een raam. De man kwam vervolgens vanaf de eerste etage op de straat terecht. In verband met letsel aan zijn kaak werd hij overgebracht naar een ziekenhuis. Hij bleek onder invloed van alcohol en sprong na een ruzie uit boosheid uit het raam.

Heling of diefstal
Dinsdagochtend werd een 43-jarige stadjer bij een controle op de Van Lenneplaan aangehouden. De man bleek in zijn auto allerlei goederen te hebben, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De stadjer verklaarde de goederen op straat te hebben gekocht van een onbekend. De goederen werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst. De man werd na verhoor heengezonden.

Auto in beslag genomen
De auto van een 24-jarige man uit Groningen werd afgelopen nacht in beslag genomen. De man reed op de Laan van de Vrijheid terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Bovendien bleek de auto onverzekerd te zijn. Het rijbewijs van de man was reeds ingenomen in verband met eerdere verkeersmisdrijven.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook