Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen
Persberichten stad Groningen van 25 februari 1999/

Donderdag 25 februari 1999

Overvaller gepakt
Een 35-jarige stadjer werd gisterochtend op het Gedempte Zui-derdiep aangehouden, nadat hij door passerende agenten werd herkend als de vermoedelijke overvaller van de sigarenzaak aan de Paterswoldseweg. Aan het bureau gekomen bekende hij betrokken te zijn geweest bij de overval. Hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

Drugsdealer aangehouden

Op de Nieuwe Ebbingestraat werd gisterochtend een 21-jarige man uit Amersfoort aangehouden. De man dealde nabij de metha-donpost aan de Bloemstraat. Bij zijn aanhouding gooide hij enkele bolletjes dope op straat en slikte er vermoedelijk enkele door. In de loop van de dag werd hij heengezonden.

Overval taxi-chauffeur

Een 22-jarige vrouw uit Groningen trachtte gisterochtend op de Struisvogelstraat een 39-jarige taxichauffeur te beroven. De vrouw had zich naar de Struisvogelstraat laten brengen. Toen ze moest betalen bedreigde ze de chauffeur met een stroomstootwapen. Ze werd echter door de chauffeur en een pasant overmeesterd en aan de politie overgedragen.

Diefstal kratten en nog meer

Een 25-jarige stadjer werd op de Oosterhamriklaan aangehouden na een poging tot diefstal van lege flessen en kratten. Hij werd betrapt door het personeel van een supermarkt. Op straat werd hij door agenten opgepakt. De man zit vast voor meerdere soortgelijke vergrijpen en auto-inbraken.

Krakers ingesloten

Gisterochtend hield de politie in een woning aan de Golfslag een viertal verdachten aan die een woning hadden gekraakt. De woning was ook vorig jaar gekraakt geweest maar na bevel van de rechter ontruimd. Inmiddels wordt de woning verbouwd. De krakers forceerden gisteren de deur. Zij weigerden te vetrekken. Bovendien weigerden ze hun personalia bekend te maken. Allen zijn ingesloten.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

Op het Lopende Diep werd een 21-jarige man uit Ten Boer door de eigenaar van een personenauto aangehouden. De verdachte trachtte in te breken in de auto van de man maar werd daarbij betrapt. Na een korte achtervolging werd de verdachte gepakt en overgedragen aan de politie. Op het Broerplein werd eveneens een autokraker aangehouden. De man, een 32-jarige stadjer was door getuigen in de Haddingestraat betrapt en daarna gevlucht. Na een korte zoektocht door de politie kon hij worden opgepakt. De man zit vast.

Vernieling en lokaal vredebreuk

In een cafe aan de Zonnelaan werd een 25-jarige stadjer aange-houden na het plegen van vernielingen. De man had onenigheid gekregen met de beheerster over uitbetaling van een speelautomaat. Vervolgens gooide hij een vaas in het cafe stuk en weigerde te vetrekken. Ook op verzoek van de politie wilde de man niet weg. Aan het bureau kalmeerde hij en na een proces verbaal kon hij zijn gang weer gaan.

Woningbrand

In een woning op de 8e etage van een flat aan de Goudlaan ontstond afgelopen nacht brand in de woonkamer. De woning brandde geheel uit. De brandweer bluste de brand. De brand is vermoedelijk veroorzaakte door een smeulende sigaret. Twee etages van de flat werden enige tijd ontruimd.

Afdeling Voorlichting, telefoon 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook