Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11/27/99

Persberichten stad Groningen/
Zaterdag 27 november 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Alcoholcontroles
Op de Noorderhaven en de Bedumerweg in de stad zijn vrijdagmiddag en
-avond 504 automobilisten onderworpen aan een blaastest. In totaal bleken zeven bestuurders - allen mannen en op een na (Noordwijk) afkomstig uit Groningen - teveel te hebben gedronken. De promillages varieerden tussen de 0.55 en de 0.85. De heren hebben een rijverbod, schikkingsvoorstel en een dagvaarding gekregen. In Haren en Glimmen is 's avonds een controle gehouden waarbij twintig automobilisten moesten blazen. Een 51-jarige inwoner van Haren bleek een promillage te hebben van 0.8.

Fietsdieven gepakt
Politiemensen zagen vrijdagnacht op de Oostersingel een 41-jarige man lopen met een afgesloten fiets op zijn nek. De man bekende de fiets bij een buurtcentrum in de Nieuwe Sint Janstraat te hebben weggenomen. De man werd aangehouden en volgens de nieuwe werkwijze werd de fiets met een politieslot bij het buurtcentrum gestald. Later in de nacht werd een 38-jarige man uit Groningen op heterdaad betrapt toen hij op het Waagplein een fietsslot aan het openbreken was. De man werd aangehouden en de fiets op slot gezet. De 20-jarige eigenaar kwam een uurtje later op het bureau om aangifte te doen. Zijn fiets werd van het politieslot gehaald en de man kon met zijn rijwiel naar huis.

Drie jongemannen bekennen vernielingen
Drie mannen - twee uit Fochteloo 26 en 21 jaar en een jongeman van 18 uit Groningen - die donderdagnacht op het Hoendiep opgepakt waren voor het vernielen van in ieder geval vijf auto's op de Aweg en het Hoendiep hebben hun aandeel bekend. Zij verklaarden na te zijn doorgezakt tegen auto's geschopt en gegooid te hebben. Daarbij zijn diverse autospiegels en een autoruit vernield. Na de verklaringen zijn de mannen vrijdag op vrije voeten gesteld.

Man met glaasje op veroorzaakt aanrijding
Een 48-jarige automobilist uit Onderdendam veroorzaakte vrijdagmiddag op de Ulgersmaweg een aanrijding. Hij reed achter op de auto van een 41-jarige vrouw uit Kolham die met nekletsel naar het ziekenhuis is gebracht. De man bleek bij de blaastest een promillage te scoren van 0.85. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee.

Bespoten met peperspray
Twee jongens waaronder een 16-jarige jongen uit Groningen stonden vrijdagmiddag met twee meiden in een portiek aan het M.K. Gandiplein toen er een man naar hen toe kwam die zei dat de jongelui weg moesten gaan. Direct daarop werden de twee jongens met vermoedelijk pepperspray bespoten. Een onderzoek van de politie naar de identiteit van de man heeft nog geen positief resultaat gehad. De jongens gaan aangifte doen.

Caféruzie beslecht met klap bierfles
De politie werd vrijdagnacht gestuurd naar de Peperstraat waar een 27-jarige Groninger bebloed op straat zou liggen. Uit onderzoek ter plekke bleek dat de gewonde man in een café vervelend was geweest naar een bezoekster. Haar 33-jarige vriend had daarop met een bierfles geslagen en beide waren in gevecht geraakt. De 27-jarige man liep een snijwond op in het gelaat, de 33-jarige man een handwond. De 33-jarige man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Zaterdag zullen er nadere verklaringen en aangiften volgen.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook