Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11/22/99

Persberichten stad Groningen/
Maandag, 22 november 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Grote kraak in winkel
In een winkel voor rookwaar en lectuur aan het Overwinningsplein werd zondagochtend geconstateerd dat de achterdeur aan de Deportatiestraat met grof geweld was geforceerd. Uit de winkel werd een grote hoeveelheid rookwaar en een kluis meegenomen. De geschatte buit bedraagt enkele tienduizenden guldens. Gezien de grote hoeveelheden die zijn meegenomen moeten de daders wel met een auto of busje zijn geweest. De kraak is tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 11.00 uur gepleegd.

Slachtoffer ontkomt aan straatroof
Een 58-jarige man uit Groningen is vannacht in de Nieuwstad ontkomen aan een straatroof. De man werd door een onbekende man vastgepakt, die zijn geld eiste. De tweede dader, een onbekende vrouw, zette de eis kracht bij door met een paraplu op het hoofd van het slachtoffer te slaan. De man kon zich bevrijden en rende weg. De politie heeft de aangifte opgenomen.

Man onder invloed aangereden
Een 50-jarige man uit Groningen is vannacht door een 27-jarige automobilist uit Groningen op de Turfsingel aangereden en gewond geraakt. De voetganger was zwaar onder invloed en liep door een oranje knipperend voetgangerslicht. De man is overgebracht naar een ziekenhuis.

Man aangehouden voor baldadigheid en belediging De politie heeft vannacht op de Rijksstraatweg een 57-jarige man uit de gemeente Noordenveld aangehouden toen hij tegen een winkelruit trapte. De man deed dat omdat er geen taxi bereid was hem gratis te vervoeren. Bij zijn aanhouding begon de man een agente te beledigen en te bedreigen. Daarop werd de man geboeid overgebracht naar het bureau en ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid, bedreiging en belediging.

Gedeeltelijk geboeide verdachte terecht
Een 17-jarige jongen uit Groningen heeft zich zondag aan het bureau gemeld als de verdachte die zaterdagnacht gedeeltelijk geboeid vluchtte. Politie in burger probeerde de man op de Zuiderweg in Groningen aan te houden. De jongen hinderde met een groep jongeren een surveillance-auto. Tijdens het voorbijrijden gaf de onbekende jongen een trap tegen het dienstvoertuig; de agenten die de verdachte duidelijk maakten dat zij van de politie waren, hielden hem vervolgens aan. Hevig verzet noodzaakte de agenten om de verdachte te boeien. Nadat de verdachte aan één van zijn polsen was geboeid, ging een dertigtal jongeren zich met de aanhouding bemoeien, waardoor de verdachte in de gelegenheid kwam zich los te rukken en met de handboeien om de ene pols te vluchten.
De jongen heeft zich van de handboeien ontdaan, maar liep daarbij wel een wond op aan een vinger. Toen hij zondag het nieuws op de kabelkrant las, meldde hij zich alsnog. Hij is na verhoor heengezonden.

Nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook