Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 04/28/99

Persberichten district Groningen/Haren/
Dagelijkse persinformatie stad

Weg afsluiting

In verband met een braderie op donderdag 29 april is het gedeelte van de Oude Ebbingestraat tussen het Spilsluizen en de Rode Weeshuisstraat voor al het verkeer afgesloten.

Diefstal van gereedschap
Op de Van Tijenstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een personenauto. Daders kwamen de auto binnen door de achterruit in te slaan. Uit de auto werd een grote hoeveelheid technisch gereedschap weg te nemen. Dit zelfde gebeurde uit een auto op De Waard. Ook hier werd een raam ingeslagen en namen de dieven boormachines, een looplamp en flex-apparaat weg. De schade is enkele duizenden guldens.

Ongeval met letsel
Op de Hereweg raakte gisterochtend een 21-jarige Groningse gewond. De vrouw kwam door onbekende oorzaak met haar fiets ten val, waardoor zij gezichtsverwondingen opliep. Zij werd overgebracht naar een ziekenhuis.

*Op het Zuiderdiep raakte gistermiddag een 51-jarige vrouw uit Groningen gewond bij een aanrijding tussen haar auto en een Arriva-bus. De vrouw verleende bij het links afslaan geen voorrang aan de bus en werd vervolgens in de flank aangereden. De vrouw moest met letsel naar het ziekenhuis.

Diefstallen uit kerken
Dinsdagnacht is ingebroken in een kerk aan de Van Schendelstraat . daders kwamen binnen door een ruit te vernielen. Het gehele pand is doorzocht. Tot op heden worden alleen sleutels vermist. Uit een kerk aan de Van Imhoffstraat werd een telefoonpotje geleegd. Daders kwamen eveneens binnen door een ruit te vernielen. In de kerk werd een grote chaos achtergelaten nadat alle ruimten werden doorzocht. Een buiten het gebouw klaargezet tv-toestel en videorecorder werden achtergelaten.

Geldboete
Op de Dierenriemstraat werd een 31-jarige Groninger aangehouden. De man vluchtte bij het zien van agenten. Toen de agenten de man hadden achterhaald bleek hij nog een geldboete van ruim zeshonderd gulden te moeten betalen. De man werd ingesloten.

*Ook een 36-jarige Groninger werd ingesloten voor het niet voldoen van een geldboete van vierhonderd gulden. Deze man meldde zich aan het bureau met de mededeling dat hij een inbraak had gepleegd. Nadat hij hiervoor was gehoord bleek hij nog een boete te moeten betalen. Hij werd eveneens ingesloten.

Belediging
Een 58-jarige stadjer werd gisteravond aangehouden nadat hij agenten op grove wijze beledigde. De man weigerde een cafe aan het Zuiderdiep te verlaten. Na aanmaning door de politie vertrok hij. Op straat weigerde hij zijn naam op te geven en begonnen de agenten op grove wijze te beledigen. Hij werd aangehouden en aan het bureau werd proces verbaal opgemaakt.

Autobranden
Op een terrein van een garage aan de Akeleiweg ontstond afgelopen nacht brand in een tweetal personenauto?s. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door kortsluiting in een van beide voertuigen. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De brandweer bluste de brand.

Alcomobilist en diefstal?
Op de Turftorenstraat werd afgelopen nacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed zonder verlichting in een auto op de Munnikeholm. Toen agenten hem duidelijk probeerden te maken dat hij geen verlichting voerde ging de man er vandoor. Op de Turftorenstraat zette hij zijn auto langs de weg en ging te voet verder. Na de aanhouding bleek de man ruim 1.8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien moest hij nog een geldboete van ruim duizend gulden betalen en was zijn rijbewijs reeds eerder inbeslaggenomen. De man kon niet verklaren aan wie de auto toebehoort. De politie stelt daar een onderzoek naar in. De man is ingesloten.

Inbraak supermarkt
Afgelopen nacht werd ingebroken in een supermarkt aan het Wielewaalplein. De daders kwamen binnen door een trottoirtegel door een ruit te gooien. Uit de winkel werden sigaretten weggenomen.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '




Lees ook