Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 04/22/99

Dagelijkse persinformatie stad Groningen

Dievegge moet zitten

Een 30-jarige vrouw uit Rotterdam werd gistermorgen in het Noorderplantsoen aangehouden. De vrouw probeerde een dekbedovertrek te verkopen aan voorbijgangers. Toen agenten haar aanspraken verklaarde ze het dekbedovertrek te hebben weggenomen uit een winkel aan de Noorderstationsstraat. Aan het bureau bleek zij bovendien nog ruim twee maanden te moeten zitten. Zij werd na verhoor overgedragen aan de parketpolitie.

Belediging kost geld
Een 31-jarige man uit Groningen werd gistermiddag op de Brouwerstraat door een agent gecontroleerd. Omdat hij het niet eens was met deze controle begon hij de agent op grove wijze te beledigen. Toen hij daar niet mee wilde ophouden werd hij aangehouden. Aan het bureau kreeg de man een procesverbaal en werd hem een geldboete van vijfhonderd gulden opgelegd. Bovendien kreeg hij nog een procesverbaal voor verkeersovertredingen mee. Daarna werd hij heengezonden.

Overlast veroorzaker moet zitten
In het Noorderplantsoen werd een 46-jarige stadjer aangehouden. De man werd na het veroorzaken van overlast aangehouden. Aan het bureau bleek hij nog ruim 70 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten. Bovendien werden hem drie messen en enkele grammen drugs afgenomen. Hij werd ingesloten.

Lastige klant
Aan het bureau Rademarkt verscheen gisteravond een 46-jarige man uit Groningen die aangifte wilde doen van de diefstal van zijn auto drie maanden geleden. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Agenten adviseerden hem later terug te komen. De man weigerde echter te vertrekken. Nadat hij twee keer uit het bureau was verwijderd en weer terug kwam, werd hij ter ontnuchtering ingesloten.

Ongeval met letsel
Op de Oosterhavenstraat verleende een 59-jarige vrouw uit Zuidhorn gistermidfdag met haar auto geen voorrang aan een 30-jarige automobilist uit de stad. Een 29-jarige inzittende van de aangereden auto moest naar aanleiding van het ongeval met knieletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De auto's liepen forse schade op.

Weggelopen jongen
Op het Hoendiep werd gistermiddag een 17-jarige jongen uit Veendam bij een verkeerscontrole aangehouden. De jongen bleek te zijn weggelopen uit een internaat in Harreveld. Hij zal worden teruggeplaatst.

Auto tegen boom
Op de Winsumerweg raakte gistermiddag een 38-jarige man uit Den Andel met zijn auto tegen een boom. De man moest met onbekend letsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Vermoedelijk is de lading van zijn aanhangwagen gaan schuiven, waardoor de auto van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook