Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/15/99

Persberichten stad Groningen/
Donderdag 15 juli 1999

Dagelijkse berichten Groningen/Haren

Man gooit ruit in bij café
In de Oude Ebbingestraat heeft een 42-jarige man uit Delfzijl woensdagochtend een ruit van een café ingegooid omdat hem de toegang tot de zaak - die werd schoongemaakt - werd geweigerd. De man is aangehouden en na verhoor heengezonden.

Pakken hennep in auto
De politie kreeg woensdagnacht een melding dat er twee mannen pakketjes verstopten in een auto op het Gedempte Zuiderdiep. De auto is geobserveerd en op het Sontplein gecontroleerd. In de auto zaten twee mannen 19 en 20 jaar woonachtig in Oldenburg, die in de wagen in de portieren drie pakken hennep hadden verborgen. De pakjes hadden een gewicht van ongeveer 100 gram. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Steiger valt om
Een steiger die werd gebruikt bij bouwwerkzaamheden bij een bank aan de Herebinnensingel is woensdagmiddag omgevallen. Een medewerker van de bank zag dat de steiger op het punt van omvallen stond en waarschuwde daarop twee werklieden. De twee mannen probeerden de steiger te schoren, maar dit lukte niet meer. De steiger plette een verkeersbord en een 24-jarige werknemer uit Borger kwam klem te zitten onder het gevaarte. De man liep lichte verwondingen op. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Twee tippelaarsters aangehouden
Twee tippelaarsters die gisteravond in de binnenstad aan het werk waren zijn door de politie aangehouden en hebben een bekeuring gekregen. Een 32-jarige vrouw werd op de Lage der A gecontroleerd, haar collega op de Noorderhaven.

Man besteelt vrienden
Een 33-jarige man uit Groningen is woensdagnacht door de politie aangehouden omdat hij twee stadsgenoten, beiden 24 jaar oud en bekenden van hem, had bestolen. De man had bij een pinautomaat aan de Munnekeholm de ene beroofd van zijn portemonnee en daaruit ongeveer f 100.- weggenomen. Later in de nacht heeft de man bij de andere uit zijn woning aan de Heymanslaan diverse goederen weggenomen. De politie werd hierop gewaarschuwd die de man op de Antonius Deusinghlaan in de stad aanhield. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Inlichtingen, bureau voorlichting, telefoon 050 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook