Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/14/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 14 juli 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Illegale slaper aangehouden
De huismeester van de Lijzijdeflat wilde dinsdagochtend een 31-jarige man zonder vaste woonplaats die in een trapopgang lag te slapen verwijderen. De man reageerde nogal heftig waarop de politie werd gewaarschuwd. Bij controle bleek de man nog een boete te hebben openstaan en is daarom meegenomen naar het bureau. Op het bureau viel op dat de man een nogal dik horloge droeg. Het bleek een duikcomputer te zijn. Omdat deze waarschijnlijk van diefstal afkomstig is, is de computer in beslag genomen.

Verwarde man valt passanten en stadwacht lastig Op de Vismarkt viel dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Groningen passanten lastig en bedreigde ze. Een aanwezige stadwacht werd door de man aangevlogen echter deze kon met behulp van een collega stadwacht de man naar de grond werken en hem overdragen aan de politie. Nadat de man op het bureau bekeken is door een arts is hij opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Dief achterhaald door getuigen
Een 36-jarige man uit Delfzijl is dinsdagmiddag achtervolgd door twee mannen die gezien hadden dat de man op de Grote Markt zich een fiets toeeigende. Zij kregen hem in de Visserstraat te pakken. Tijdens zijn vlucht gooide de man een broek weg die hij had weggenomen bij een marktkraam. De man was in het bezit van een tas waarin enkele shirts zaten waarvan hij de herkomst niet kon aantonen. De shirts zijn in beslag genomen. De man is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Jeugdige dief slaat met asbak
Door een klap met een asbak in het gezicht werd dinsdagmiddag een 25-jarige man die een 16-jarige jongen aansprak op de diefstal van de asbak waar wisselgeld in zat uitgeschakeld. De jongen had het geld vanaf de bar van een horecagelegenheid op de Grote Markt weggepakt. Buiten kon een portier de jongen vastgrijpen. Hierbij ging een passerende kinderwagen met kind onderste boven. Het kind had geen letsel. De man die de klap met de asbak kreeg is behandeld in het ziekenhuis. De jongen is ingesloten.

Recalcitrante bromfietser
Op de Grote Markt controleerde de politie een 19-jarige bromfietser uit Ten Post die zonder helm reed. De man bleek geen bromfietscertificaat en geen verzekeringbewijs te hebben. De bromscooter zou hij geleend hebben van een onbekende persoon. Toen de man wilde weg lopen werd hem dit belet door de agent. Hierop begon hij een scheldpartij. De man is voor belediging aangehouden. Hij kreeg twee bonnen, f 90.- voor het rijden zonder helm en f 40.- voor het niet in bezit hebben van een certificaat. Voor de belediging heeft de man een schikkingsvoorstel van f 300.- gekregen. Naar de herkomst van de bromscooter wordt een onderzoek ingesteld.

Aangifte van gestolen beeld
Bij de politie is dinsdag aangifte gedaan van diefstal van een bronzen beeld dat vanaf het Cascadeplein is weggenomen. Het beeld ? een vrouwenfiguur ? was voor werkzaamheden van de sokkel gehaald. Toen men het beeld op 30 juni weer op de plaats terug wilde zetten bleek het verdwenen. De waarde van het beeld is ongeveer 20.000.-.

Fietsendief
Dinsdagavond is op de Grote Markt een 42-jarige Stadjer aangehouden omdat hij een fiets probeerde weg te nemen. De man nam de fiets vanaf de Grote Markt mee een gangetje in en probeerde daar het slot open te breken. Na verhoor is de man heengezonden.

Rijden onder invloed
Twee automobilisten zijn dinsdagnacht betrapt op het rijden onder invloed. Een 36-jarige man uit Roodeschool werd gecontroleerd op de Bornholmstraat. Hij blies 1.2 promille en kreeg een vijf uur durend rijverbod en een boete van f 900.-. Op de Stuurhut werd een 45-jarige man uit de stad gecontroleerd. Hij scoorde 1.05 promille en kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van f 900.-.

Bouwcontainer in de brand
Op een bouwplaats aan de Rozenburglaan is dinsdagnacht omstreek 05.00 uur een bouwcontainer in de brand gegaan. Vorige week is op dezelfde locatie ook brand geweest in een schaftkeet. Brandstichting wordt vermoed. De brandweer verrichte bluswerkzaamheden.

Haren: Bromfietscontrole bij Hoornse Plas
De politie heeft dinsdag bij de Hoornse Plas gecontroleerd op bromfietsers die op paden reden waar dat niet is toegestaan. In totaal zijn zes bromfietsers op het Standpad bekeurd.

Haren: Motor gestolen vanaf parkeerplaats
De motor van een 31-jarige man uit Groningen is dinsdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur gestolen vanaf de parkeerplaats 'de Lijte' aan het Paterswoldsemeer. Omdat de motorfiets met twee sloten vaststond moet de diefstal hoogstwaarschijnlijk met een busje of een aanhangwagen zijn gepleegd.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook