Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/09/99

Persberichten stad Groningen (middageditie)/
Vrijdagmiddag 9 juli 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Brandje op Palenberg
De politie werd vrijdagochtend omstreeks half zeven gewaarschuwd omdat een gedeelte van de Palenberg bij de Hoornse Plas in de brand stond. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De brand is vermoedelijk halverwege de nacht aangestoken.

Lastige ex
Een 37-jarige vrouw belde vrijdagochtend naar de politie omdat haar 31-jarige ex-vriend lastig was voor haar woning in de Slachthuisstraat. De agenten zagen de man lopen in de Heymanslaan. Hij beledigde de agenten en werd aangehouden. Ook op het bureau ging de man door met schelden en beledigen. Hij heeft een boete van f 500.- gekregen en is in de middag op vrije voeten gesteld.

Verkeerscontroles
Op de Hereweg bij de Herebrug is vanochtend een verkeerscontrole gehouden. Zeven fietsers reden door het rode licht en kregen een bekeuring. Bij een controle op het wegvervoer in samenwerking met de Rijksverkeersinspectie op de Weg der Verenigde Naties bleek een 29-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur zijn papieren niet in orde te hebben. De man vervoerde oud papier en kreeg na overleg met justitie een boete van f 500.-. Later op de dag werd er weer contact met justitie gezocht toen een 50-jarige Duitse automobilist op de Winsumerweg de snelheid met 64 km/uur overschreed. De maximum snelheid op de Winsumerweg is 80 km/uur. De man kreeg een boete van f 895.-. Beide Duitsers betaalden de boete en konden daarna weer verder.

Aanrijding op Oosterhamriklaan
Een 30-jarige voetganger die niet goed uitkeek toen hij de Oosterhamriklaan vanochtend overstak werd aangereden door een 31-jarige automobilist uit Kropswolde. De voetganger werd door de lucht geslingerd en kwam op het trottoir terecht. Hij is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Haren: Koe zoekt verkoeling
Een koe die vrijdagochtend kennelijk verkoeling zocht in een sloot aan de Erasmuslaan in Haren kon daar niet meer uitkomen. De brandweer kwam eraan te pas om het beest weer op het droge te krijgen.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook