Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/31/99

Persberichten stad Groningen/
Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Zaterdag 31 juli 1999

Man aangehouden in ziekenhuis
Wegens een poging medicijnen te stelen op een verpleegafdeling van het Academisch Ziekenhuis in Groningen heeft de politie gistermiddag een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd bij zijn poging betrapt door ziekenhuis personeel. Bij onderzoek bleek dat de man de toegang tot het AZG was ontzegd wegens eerden wangedrag. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor poging tot diefstal en huisvredebreuk. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Militair rijdt onder invloed
Een 22-jarige beroepsmilitair uit Groningen is vannacht door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in zijn auto over de Zonnelaan in de Stad en bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd een bloedalcoholgehalte van 1.2 promille gemeten. De verdachte is door de politie overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Fietsendief aangehouden
De politie heeft in de Gelkingestraat in Groningen vannacht een 24-jarige man uit Groningen aangehouden wegens diefstal van een fiets. De politie werd gebeld door een portier van een horecagelegenheid die de diefstal had gezien. Toen politiemensen met de portier stonden te praten kwam de verdachte op de gestolen fiets langs rijden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor diefstal.

Vechtende mannen
Surveillerende politiemensen hebben vannacht op de Emingaheerd een 18-jarige man uit Groningen aangehouden wegens mishandeling van een 48-jarige man uit Groningen. Deze werd door de verdachte in zijn buik getrapt nadat een familielid van de verdachte tegen de kampeerauto van het slachtoffer aantrapte. Die deed dit om een ruzie met zijn vriendin af te reageren. Er ontstond een handgemeen tussen de eigenaar van de camper en de boze man. De verdachte kwam daarop zijn familielid te hulp en gaf het slachtoffer de schop. Op dat moment passeerde net een politiepatrouille die meteen ingreep. Na verhoor op het politiebureau is de verdachte heengezonden.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting 0 50 - 5 995 010

Deel: ' Politiebericht stad Groningen '
Lees ook